SON DAKİKA



Haber > Spor > Futbol mükemmel de skor kötü

Futbol mükemmel de skor kötü

19 Şubat 2017 Pazar - 09:10








Kupa ve lig, ikisini bir arada yürütmeye çalışan Çaykur Rizespor kupada çeyrek finale kadar çıkma başarısı gösterirken ligde maalesef iyi mücadele ettiği karşılaşmalarda bile arzu ettiği sonuçları alamadı.

Geçtiğimiz hafta Akhisar karşısında 6. dakikada yediği golden sonra rakibe karşı üstünlük sağlayan Rizespor direkleri geçememişti. Ligde 19 puanla 16. sırada yer alan Rizespor Galatasaray maçı sonrasında gelecek hafta iyi bir çıkış yakalayan Kayserispor'u ağırlayacak ve ardından Beşiktaş deplasmanına giderek alt sıralardan kurtulma mücadelesi verecek. Rizespor bu karşılaşmaya savunma yerine ofansif bir futbol sergileyecek kadro ile çıktı.

Kweuke'nin sarı kart cezalısı olması nedeniyle Hikmet Karaman bu maçta yeni transfer Edomwonyi'yi gol yollarında kullanmak istedi. 15 bin 500 kişilik Çaykur Didi Stadı'nda bu karşılaşma öncesi 6 bin 400 kişi bilet aldı. Bin dolayında Galatasaray taraftarının izlemeye geldiği karşılaşmada yaklaşık 5 bin Rizespor taraftarı vardı. Galatasaray'da teknik direktör değişikliğiyle takımın başına gelen Igor Tudor 21'inci gün üzerine ikinci kez Çaykur Didi stadına geldi. Galatasaray'da uzun süre görev alamayan Chedjou ve Semih Kaya Tudor'un gelmesiyle ilk hafta takımda yer alan oyuncular oldular. Konuk ekip karşılaşmaya üstün başladı.

Rizespor yarı alanına hakim olan Galatasaray 23. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Rizespor rakip alanı daha çok kullanmaya başladı. Sol kanattan değişmeli olarak Özgür Çek ve İsmail rakip sahayı daha fazla parsellemeye başladılar.

Sağ kanatta ise Mehmet Akyüz ve Ahmet İlhan yeterli performansı gösteremediler. İkinci yarıya etkili ve baskılı başlayan Rizespor sağ ve sol kanatlardan rakip ceza sahasına kadar girdi.


Jakob ve Recep Niyaz kaleyi yoklamalarına rağmen Muslera'yı geçemediler. 70. dakikada Karaman tüm gol silahlarını sahaya sürdü. Rakip alana yerleşen Rizespor beraberlik için yüklendi. Rizespor yüklenmesinin karşılığını kazandığı serbest atışla Özgür Çek'in mükemmel vuruşuyla aldı. Elde edilen beraberlik yine de Rize'yi mutlu etmedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap