SON DAKİKA



Haber > Spor > Dokuz-On dokuz

Dokuz-On dokuz

05 Ekim 2017 Perşembe - 08:48








Futbol menajerliği oynayan 8-10 yaş çocuklar gibi bizim Başkan ve Hoca... Futbol kulübünü yönetiyorsun oyunda. Bütçe sende, transfer sende, antrenmanı sen yaptırıyorsun, taktik kurup maçlar oynatıyorsun. Maç oynanırken müdahale edip, dizilişi, taktiği değiştirebiliyorsun. Performansına göre sistem seni değerlendiriyor, üç dört takımdan oğlum kovulunca dikkatimi çekti. Bütçe açık vermiş, taktiği tutturamamış, doğru kadrolar çıkaramamış...

Zarar ettirmiş kulübü. Sistem gereği işine son vermişler... Yıllar içinde öğrendi bebe, beşinci, altıncı kulübünde prof oldu, Şampiyonlar Ligi kupasını aldı... Ne etsek, beş altı sene daha sabretsek mi! 397 milyonluk borç 800’leri geçmiş, sistemi değiştirip yolu açsak mı! Yoğun bakımlık hastayı tedavi eder gibi anlatıyor Başkanımız “Her şey çok güzel olacak”! “Gelişiyoruz, gelişeceğiz” diyor teknik direktörümüz! Daha kaçıncı senede olduğunu hesap edemeyen akıl “şampiyon olacağız, şampiyonluğa oynayacağız, yarışın içinde olacağız” tekerleme yapmış taraftarı rehabilite ediyor...

Yedi maçta dokuz, on dokuz Ustam, Kazım Ersun Yanal hocam. Elin oğlu bir ayda takım yaptı, takım oldu, sistem, taktik kurdu, takır takır gidiyor, biz kaç sene daha bekleyeceğiz? Gemi batmış, hava yastıklarıyla suyun üzerinde tutulduğu günleri yaşadık, çile senesini sizinle geçtik, hiçbir şey daha güzel olmuyor Usta Başkan. Ne zaman, nereye kadar?

Şehir teknik direktör olmuş hocanıza yardım ediyor, sadece maç sırasında hat yok, müdahale edemiyor, bir ara olsa beynine girilse... Böyle bir yöntem yok ki! Bir damla da siz gelişin, gözlerinizin önünde cereyan eden oyunu görün da!!! Bir buçuk sezondur takımı çalıştıran hoca, her maç ilk on biri kurup, en doğrusu budur, sahaya süren hoca, bir maç oyun gereği mecbur kalıp hep orta saha oynattığı futbolcusunu stopere çektikten sonra: “Burada daha iyi oynuyormuş, hem kendisi de çok istiyor der mi?” Onca antrenman maç üzerine zorunluluk sonucu bu noktaya gelir mi?

Futboldan, futbolcudan anlayan bir teknik direktör Yusuf Yazıcı’yı aylarca kulübede tribünde tutar mı? Fenerbahçe sevdalısı bir futbolcu isyan etmese, taraftar, medya baskısı olmasa yüzüne bakar mıydı acaba? Şu an bile kesmek için fırsat kolladığı çok net belli oluyor. Gençlerbirliği maçının en zor anında ufak uşak Abdülkadir’i oyuna alması yıllarca tartışılır! Çocuk ekmeğini taştan çıkarıyor. En ufak eksiklikte kementi yiyeceğinden hiç şüphem yok. Yetiştiren hoca gerçek mevkisi orta sahanın ortası, direkt ön libero oynatıyordum diyor bilginize.


Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir seninle çalışırken, antrenman, maç, topu yerken sen Sosa’yı hangi akla hizmet alırsın? Dibine kadar borca batmış kulübe 80 milyon lira nasıl sokarsın? Üç vitesin ikisini kaybetmiş, ihtiyarlamış, veteran futbolcusu olmuş. Neden geldiği takımda oynamıyordu sorgulamaz mı insan, bir kere izleyip, analiz etmediniz mi? Pupis yazıyorlar Burak için! Allah göstermesin, ya öyleyse! Sağlık taramasından geçirmediniz mi? Maç maç dağlar kadar performans farklılığı dikkatinizi çekmiyor mu? Maçtan önce kafasında maçı oynar hocalar, bir kurgu düzen hazırlar.

Maç başladıktan sonra oyun başka şeyler söyler, oyunun en ince noktası belirleyici anları. Kaç kere sınıfta kaldı teknik direktörümüz? Şu son maç, Burak ve Sosa’yı herkes oynatır, oyun başladıktan sonra oynayamadığını görüp çıkarmamak nasıl açıklanır? Evet, geçmiş verimine, CV’sine göre futbolcu tercih edilir, devam etmesi verimi üzerinden değerlendirilir. O an mağlupsun Burak’ı çıkaramayabilirsin, Sosa içeride nasıl kalır? Messi’nin takım arkadaşı, Arjantin milli, üstelik geldiğinden beri standardı düşmeyen Mas’ı oturtup sıfır bir futbolcuyu nasıl oynatırsınız? Zerre kadar haklılığınız yok, takip ediyorum, bundan sonra bu seviye bir maçta oynatın da göreyim.

Akıl alır gibi değil! Sorun asla Mas değil, önündeki yanındaki eksiklik gösteriyor Mas bedel ödüyor... Daha yazayım mı? Hakikaten gelişecek mi hocamız? Yirmi senedir ‘adım hıdır bildiğim budur’dan öteye geçemeyen tarz değişecek mi? O günleri de görürüz inşallah... Varsın olsun biz onların eksik yaptıklarını tarif edip, yanlış yamuk işlerini ortaya dökelim kötü, kıskanç, karıştırıcı olalım. Siz onların milyon liralar karşılığı, yaptığı güzellikleri tarif edin kahraman olun, destekçi, olumlu, motive edici olun. Koşuyormuş, kondisyonu kuvvetliymiş, dahi, mükemmel müdahale etmiş... Adamın işi o, tabi yapacak. Yedi maçta dokuz, on dokuz biraz kendinize gelin, konu ettiğiniz kulüp TRABZONSPOR acullukta kalmayın...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap