SON DAKİKA



Haber > Spor > Bursa hafif geldi

Bursa hafif geldi

08 Mayıs 2017 Pazartesi - 11:00








Süper Lig'e eyvallah demeye az kaldı. Son 5 hafta ve bu 5 haftaya odaklanan Rizespor aynı zamanda rakiplerinin puan kaybetmesini beklemekteydi. Trabzonspor'un kendi sahasında Kayseri'ye yenilmesi ile Rize'de hüsran yaşandı. Hele 38 dakikada Trabzon taraftarlarının "Kayseri!" diye tezahüratı hiç hoş gözükmedi. Kendi ipini kendin keseceksin. Sezona baktığımızda ise 12 şutu direkten dönen, sayısız gol fırsatını kaçıran, 85 ile uzatma dakikalarında gol yiyen Rizespor şanssız bir sezon geçirdi. Rizespor genç ve dinamik bir takım.

Takımı sürüklemesi beklenen Kweuke'nin formsuzluğu ve takıma katkısının önceki sezona göre iyi olmaması, bireysel gollerin gelmemesi Rizespor'u kritik ve tehlikeli bölgede bıraktı. Rizespor'da birkaç maç dışında taraftar desteği göremedik. Bursa karşısına çıkan Rizespor tribünlerinde toplasan 1000 kişi olmaz. Taraftar ümidi kesti.

Yönetim ara transfer yapmayarak zaten ümitsizliğini göstermişti. Yazık, çok yazık! Şehre ışık tutan, şehri hareketlendiren Rizespor'un 30'uncu haftaya girilirken bu durumda olmaması gerekirdi. Kadroya baktığımızda Yakubi ve Saadane'nin kart cezalısı olmaları nedeniyle savunmada Godfrey ve Robin görev yaptı. Oğulcan zaman zaman girdiği 18 kişilik kadroda bu maçta ilk 11'de yer alırken performans düşüklüğü yaşayan Jakop ise yedekler arasında yer aldı. Rizespor karşılaşmaya temkinli ve pas yaparak başladı.

Rakibi analiz eden Rizespor ilk 6 dakikada 3 köşe atışı kullandı. 6. dakikada Süleyman'ın ceza alanına gönderdiği topa sessiz golcü Kweuke kafayı vurarak takımını 1-0 öne  geçirdi. 10. dakikada Gökhan kendisi ile baş başa kalan Kubilay'ın sert şutunu kaleye giderken önledi. 24 ve 25. dakikalarda Rizespor fark getirecek pozisyonlardan yararlanamadı. Çift forvet oynayan Rizespor Süleyman ve Kweuke ile rakip kalede tehlikeli olmak istedi. 36. dakikada Kweuke bu kez İsmail'in ortası ile ikinci kez kafayı çalıştırdı.

  1. dakikada Oğulcan ile üçüncü golü bulan Rizespor 45 artı 1'de Recep Niyaz ile farkı 4'e çıkardı. İkinci yarıya iki değişiklikle başlayan Bursaspor yine kendi sahasından çıkamadı. Bursa'dan gelen yaklaşık 50 kişilik taraftar 56. dakikada stadı terk ederek takımlarını protesto etti. 80. dakikada, bir türlü gol atma başarısı gösteremeyen Edomwonyi'ye Kweuke kıyağı geldi. Boş pozisyonda Kweuke'nin pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Edomwonyi bu kez topu aut yerine filelere gönderdi. 90. dakikada ise yine sessiz golcü Nosa bu kez kafayla skoru belirleyen golü kaydetti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap