SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu kez demir eridi

Bu kez demir eridi

29 Ocak 2017 Pazar - 08:00








Ligin ikinci yarısına Alanya galibiyeti ile başlayan, ardından iyi mücadele ettiği Konya karşısında şanssız golle 2-1 mağlup olarak puansız dönen Çaykur Rizespor Türkiye Ziraat Kupası B Grubu’nda son haftaya kadar lider götürdüğü grubunda ilk maçta 6-1 yendiği Kasımpaşa karşısında 3-2 mağlup olarak grubu ikinci tamamlamasıyla yeniden lige dönerek bir türlü şansı tutmadığı Karabükspor’u ağırladı.

Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan Recep Niyaz’ın rahatsızlığı nedeniyle yer almadığı karşılaşmada Rizespor savunma dörtlüsünü koruyarak savunmanın önünde Saddane’nin yanına Petrucci ile oyun kurgusunu düzenledi. Ahmet, Jakob ve İsmail’in orta alanda görev yaptığı bu karşılaşmada kaptan Kweuke yine takımın gol umudu olarak sahaya çıktı. 10 numara arayışını sürdüren Çaykur Rizespor transferde son günlere girerken Başkan Metin Kalkavan ise bu sorunu çözmek için yoğun bir temas içinde.

Her iki takım ilk dakikalarda etkili başladı. 6. dakikada Rizespor sol kanattan Jakob ile gelen topta Ahmet İlhan’ın düşmesine rağmen ceza alanı içine gönderdiği top Kweuke ile buluştu. Bu futbolcu bitiriciliğini konuşturup Rizespor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Karabükspor çok adam ile yüklenmeye çalıştığı sıralarda Rizespor kontrataklarla gol bulmak istedi. Hızlı ataklar ile rakip kaleye kadar inen Rizespor maalesef son vuruşlarda etkisiz kaldı. Rizespor ikinci yarıya kötü başladı. Konuk ekip baskı kurmak istediği ikinci yarıda Rizespor savunma ağırlıklı kontrataklar ile çıkmak istedi.

Orta sahadan ani ataklarla çıkmak isteyen Rizespor bu arzusunu bir türlü gösteremedi. Zaman zaman kar yağışının etkili olduğu karşılaşmada Rizespor 63. dakikada mutlak gol pozisyonunu İsmail ile kaçırdı. Tempolu karşılaşmada Rizespor savunmasında Mehmet Akyüz, Godfrey, Ümit, Petrucci ve Saddane rakibe savunmada geçit vermediler.

İlk yarıda aşırı tempo gösteren Jakob ikinci yarıda yorulunca yerini Oğulcan’a bıraktı. Süper Lig tarihinde oynanan 5 karşılaşmada 1 gol atıp 11 gol yediğimiz Karabük karşısında çok üstün oynadığımız karşılaşmada fark getirebilecek pozisyonlara rağmen bir türlü ikinci şans gelmedi. Rizespor 6. dakikada attığı golle üç puan alarak rahat bir nefes alırken Karabük karşısında şanssızlığını da yenmiş oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap