SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu hakemlerle Türk futbolu batar

Bu hakemlerle Türk futbolu batar

12 Şubat 2016 Cuma - 09:28








Öncelikle son haftada Trabzonspor’a ve Çaykur Rizespor’a verilen penaltılara dikkat edin, bir de Trabzonspor’un verilmeyen bariz penaltısını hatırlayın. Bunlar son haftanın falsoları. Evvelkiler sizin olsun. Trabzonspor’a Verilen penaltıya kargalar bile gülüyor. Ya Rizespor için çalınan düdüğe bir bakın. Bunlar hakem değil adeta kukla. Böyle adalet mi olur? Ceza sahasının en az 60-70 cm dışında. Rizespor’un resmen üç puanını katletti maçın hakemi. Bu hakem de güya ilk başladığı zaman Türkiye’nin gelecekte en iyi olacağı tahmin edilen hakemlerinin başında geliyordu. Bu hakemler adeta Türkiye ligini Galatasaray, Fenerbahçe ve BJK için organize ve provoke edip, geri tüm takımları figüran olarak kabul ediyorlar. Diğer takımların hakları, hukukları hiç umurlarında değil. Sezonun başlangıcına fırtına gibi giren Trabzonspor’u, bakın bu hakemler ne hale getirdiler? Bir daha kendisini toparlayamadı hatta darmadağın oldu. Bunu kasten ve resmen bu Türk(!) hakemler becerdi. Yeter ki üç büyük İstanbul takımı darılmasın, kendi maçlarına ve gelirlerine halel gelmesin. Ayda 20-30 bin TL cukkaları bozulmasın, gerisi hiç önemli değil. Hikmet Karaman’ın kırk yıllık emeği güme gitmiş, Hami Mandıralı doğmadan ölmüş, falanca ilde halk adaletsiz çalınan düdükler yüzünden birbirini boğazlamış, Trabzonspor’un bir yıllık emeği alınıp Fenerbahçe’ye verilmiş ne gam! Yeter ki beyzadeler bir klâs atlasın, gelirleri artsın, cepleri dolsun. Futbolcularla ‘sidik yarışı yapayım’ derken, Türk futbolunun içine ediyorsunuz bay hakemler. Artık Türkiye’de hiç kimse nezdinde ne bir itibarınız kaldı ne size itimat. Adeta üç büyüklerin kuklası oldunuz. “Bunun çözümü; artık en azından önemli maçlarda Avrupa’dan hakem çağırmaktır”. Belki utanırlar da yüzleri kızarır. Hadi hayırlı olsun..

GELELİM TRABZONSPOR’UN DURUMUNA: Bir takım ki; hiçbir hafta oynayan tertip, ertesi hafta bırakın onbiri’ni, sekiz kişisi ile dahi sahada yer alamıyor. Futbolu bırakın, oynayanlar ve çalıştıranlar nezdinde; statta seyreden, gazetelerde köşe yazıları yazanlar dahi sahada takımın ardından baktığı zaman asla oynanan oyundan ve takımın geleceğinden umutsuz. Neden? Her hafta ayrı ekip olunca asla oyun tarzında bir istikrar olmaz. Kimsenin kimse ile senkronize futbol oynaması mümkün olmaz. Geriye dönük bakın, başarılı olmuş ekiplerin saha kadrosu en az sekiz kişi ile sabittir. Bir de; eğer bir takımın oyuncuları sık sık sakatlanıyor ise, o da ayrı bir konu. Ya oyuncular sizi kulüp olarak boş vermiş, tufeyli hayatı yaşıyor veya yaptırdığınız idmanlarda bir yanlışlık var. Bunun derhal teknik olarak irdelenmesi gerekir. Son olarak şunu hatırlatmak isterim. Zaten bu takımdan bu yıl bundan fazla bir beklenti yok. Ha sekizinci olmuş ha onikinci. Baktınız ki bu takım daha küme düşmez, bari geri kalan tüm maçlarda öyle uyduruk dakikalarla değil, ilk onbirlerle şu gençleri oynatın. Trabzonspor için en doğru işi yapmış olursunuz. Bunda da taraftarın ve seyircinin desteği vardır hatırlatalım.

“NOT; Trabzonspor’u Afrikalıoyunculardan kurtarın”.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap