SON DAKİKA



Haber > Spor > Başakşehir, Efsane Trabzonspor gibi

Başakşehir, Efsane Trabzonspor gibi

26 Ekim 2016 Çarşamba - 10:57








Trabzonspor’a 4 atan Karabükspor’u da deplasmanda 2-0 mağlup ederek zirveden inmeye niyeti olmadığını ortaya koyan Medipol Başakşehirspor’un başarısındaki temelde ne yatıyor? Hiç düşündünüz mü? Ya da, hani o sadece övünmekle yetindiğimiz “Şampiyon Trabzonspor’un” efsane kadrosu ile mukayese ettiniz mi? Hangi bakımdan mı? Tamamen yerli açısından... Dikkat ettiyseniz, Başakşehir’in Karabükspor karşısındaki ilk 11’inin 8’i Türk futbolcusu idi. Hem de ligde çoğu takımın en az 7-8, hatta 9-10 futbolcusunun, yabancının yabancısı olduğu bir süreçte. Evet, bugünkü Başaksehirspor aynen başlıkta ifade ettiğimiz “Efsane Trabzonspor” gibi... Sabrettiler, sebat ettiler ve Volkan,Yalçın, Ferhat, Emre, Mehmet, Cengiz, Mahmut, Uğur gibi 8 yerliyi buluşturdular. Epurenau, Teknik Direktör Abdullah Avcı ile... Ne yapmamız gerektiğini anladınız mı? Ya da neyi unuttuğumuzu? Veya nasıl yanlış yaptığımızı?

AASPOR

İşte size Anadolu Ajansı’nın 1980’li yıllardaki futbol takımı. Soldan sağa: Ayaktakiler: Murat Taşkın, İhsan Öksüz, Suavi Kaptan, Yusuf Turgut Oturanlar: Osman Çavuşoğlu, Turgut Özdemir, Haluk Boğuşlu

aaspor

DİREKTEKİ TOP İLE UYARDI!

Trabzonspor, Galatasaray galibiyeti ile kırılma noktasında aşağıya yuvarlanmaktan kurtuldu. Bu kurtuluşta hiç şüphesiz büyük bir uyarı da vardı! Nasıl mı? O futbola, bu sonucu normal şartlarda kimse yazmaz. Ama yazıldı! Hem de, son dakikada direkten döndürülen top ile de uyarı yapılarak! Hani, halk arasında denir ya; “Allah uyardı” diye... “Aklınızı başınıza toplayın” uyarısını inşallah anlayan ve algılayanlar olmuştur. Olup olmadığını bundan sonra davranış biçimlerine bakarak, hep birlikte göreceğiz! Seyircisinden yöneticisine, futbolcusundan teknik adamına kadar...

AYHAN AKMAN, HAKEMDEN TORPİLLİ Mİ İDİ?

Galatasaray-Trabzonspor maçında, ev sahibinin yardımcı antrenörü Ayhan Akman’ın en az 5 pozisyonda saha kenarındaki el kol hareketlerini, davranış biçimini sanırım hakemlerin hiç biri görmedi! Stattaki 40 bini aşkın kişi ile televizyonların başındaki milyonlar gördü de, orta hakem Fırat Aydınus ile yardımcısı ve 4’üncü hakem “Gözüne gözlük” denecek halde idiler ki; değil tribüne, İstanbul dışına gönderilmesi gereken Ayhan Akman’a kuralsızlık yaparak kıyak geçtiler. Hele bir de 3 hafta önce Ersun Yanal’ın ‘iki el salladı’ diye nasıl tribüne yollandığı gözümün önüne gelince! “Adaletin bu mu dünya (hakem)” şarkısını söylemek geldi içimden ya; neyse...!

KUR ARTIK, SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NI!

Trabzon bir spor kenti ise; kur artık şu Spor Dairesi Başkanlığı’nı başkan! Kur da, gerekçe olarak “öküzün altında buzağı aramaya” kadar varan iddiaları da elinin tersiyle itelemiş ol! Sana da bu yakışır... Sayın Gümrükçüoğlu; bilesin ki, Spor Dairesi Başkanlığı’nı kurmak, başına işinin ehli ve liyakatli birini getirmek, Trabzon’u ikinci kez Büyükşehir yapmak demektir.

GOL ADINA 8 MAÇ TEK KALELİ!

Trabzonspor için “ilklerin takımı” denilir ya, sanırım bu da öyle bir şey! Bu sezonun ilk 8 maçı da, tek takımın gol atması ile sonuçlandı. Trabzonspor 8 maçın 3’ünde kendi gol attı rakibine arttırmadı... 4’ünde ise rakip gol attı, Trabzonspor atamadı. Bir maçta da ne kendi, ne de rakibi atabildi. Önceki haftalarda dikkat çektiğimiz gibi, Trabzonspor’un her maçında gol adına iki takımdan biri mutlaka sıfır çekiyor. Trabzonspor’un geçmişini bırakalım, lig de böyle bir istatistik acaba var mı?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap