SON DAKİKA



Haber > Spor > Asimilasyon mu?

Asimilasyon mu?

08 Haziran 2017 Perşembe - 11:08








Bu maçın sonrasında türlü türlü söylemlerin olacağını yazmıştık, çizmiştik; taşların da hepsi yerli yerindeyken.

Yeni baştan kısadan hisseyle hiçbir yönetici, hiçbir başkan, hiçbir teknik adam futbolcusuna maçın kaybedilmesi yönünde, hangi şartlarda olursa olsun telkinde bulunamaz ve de bulunmaz. Yüzde 15'lik fire ile bu ülkede bazı nahoş girişimler yaşansa da futbolun anayasasını paramparça edecek tek olaydır ki bu kara lekeye hiçbir takım, hiçbir yönetim, hiçbir başkan, hiçbir teknik adam bulaşmak istemez. Çünkü futbolun ana felsefesini asimile eder.

SONUCUNDA BİR MAÇ OYNANMIŞTIR

Protokolde Trabzon'un da Bursa'nın da milletvekilleri yerlerini almışlardır.

Trabzonspor böyle bir zenginliği potalı bir maç olan BJK maçında görmese de bu maç tüm ülkenin gözleri önünde normal saatinde başlamış, hakemleri ile gözlemcileri ve de taraftarlarıyla normal saatinde bitmiştir.


Her iki takım yönetiminin, taraftarının, bu maç üzerine söyleyecek oldukları pek çok sözleri olabilir.

Lakin Hikmet hoca, siz teknik adamsınız. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ı efendim şöyle oynattı, yok efendim rakip orta alanı şöyle geçti, gerekli hamleleri yapmadı, böyle bir maçta takımı yönetim ve de hocası iyi hazırlamadı, icabında başkan ve de yönetim genelinde etik değildir.

Ama iki takımı bu denli gramerden ilgilendiren maçta başkan ve de yönetim soyunma odasına iner. Bu maçın Trabzonspor'un etik değerlerine bağlılıkta çok büyük önemi vardır. Elinizden geleni değil sizlerden daha üst seviyede bir mücadele bekliyoruz diyebilirdi noktasında bu maçın analizini yapacak olan beğensek de beğenmesek de üç kişi de olsalar TS yönetimidir, genel kurul delegeleridir, taraftarlarıdır. Bu taraftarlar da üzerlerine düşeni yapmaktan imtina etmezler. Üstelik şu an mukavelesi devam eden hocaları Ersun Yanal'ı da sizinle karşı karşıya koymazlar. Ne olursa olsun onun gibi bir teknik adamsınız. Doktor doktora ameliyatta dikiş atmasını öğretmediğine göre...  Nasıl ki Rizespor yönetimi Rize için karar mercii ise Trabzonspor yönetimi de Trabzon için karar merciidir.

Siz değilsiniz Hikmet hocam, siz teknik adamsınız. İleriyi görmek için geriye bir bakmak lazım.

Tersi olsaydı da Ersun Yanal çizgilerinin uzağına çıksaydı bu sözlerim ona olacaktı.


Bu ülkenin bir maçında elektrik kaçağı varsa eğer bu işlere bakan bir Futbol Federasyonu, Tahkim Kurulu vardır. Fedarasyon davacı olur.

Birileri davaya bakar, karar verir.

Ersun hoca sizce dersine iyi çalışmamışsa bağlı olduğu yönetimi kararını verir, gereğini size sakız çiğnetmeden yapar. Hiçbir teknik adam deneyimli olduğu konuların heyacanı içinde, bu beyanatlarla birlikte gündem belirleyemez, gündem takip eder ki bu hassas dönemde müsait dönem değil.

Bakınız hakem Fırat Aydınus Trabzonspor 2-1 mağlupken Rodallega'ya yapılan pozisyonu es geçti. Aferin, hiç değinmemişsiniz, demek ki hakemlerimizin kararlarına saygı duyuyorsunuz.

Bir şey söyleyebildik mi, söylesek ne olacaktı? Siz söyleyebildiniz mi penaltı verseydi kim itiraz edebilecekti? Hiç kimse.


MERAK ETTİĞİM BİR ŞEY DE...

Trabzonspor Bursa maçını ağırlıklı olarak Trabzonlu ve de yabancılar hariç Türk futbolcularla oynasaydı daha farklı bir sonuçla karşılaşır mıydık? Benim görüşüm iki adım daha önde en azından daha iyi mücadele ederdik.

Trabzonspor kötü başlayıp kötü bitirirken bu durum Bursaspor'un daha önde görülmesine neden olmuştur.

LÜTFEN KENDİNİZİ SORGULAYIN SAYIN YÖNETİM!

Sizlerin backgroundu ile şampiyonluğu bırakın bir kenara, ilerisinde şu perişan halimizi bile ararız.


Olmaz, olmaz, olmaz! Sizinle zaman kaybı... Daha fazla boçlanma... Al para ile, gönder bedava futbolcu olur, olur, olur! Trabzonspor her şeyi kabullenmiş ama tek adamlığı, tek adamla yönetilmeyi hiçbir zaman kabullenmemiştir.

Üç kişinin kararları ile demek ki bu kadar oluyor. Kongre kaçınılmaz ilaçtır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap