SON DAKİKA



Haber > Spor > 3. Ersun Yanal dönemi

3. Ersun Yanal dönemi

18 Mayıs 2016 Çarşamba - 10:20








1961 İzmir doğumlu Ersun Yanal. Hayatının şifresi 61 ile başlıyor. Kaderi Trabzon ile bağlantılı. 2010 yılındaki şampiyon kadronun mimarıydı Ersun Hoca. Selçuk İnan’ı yıldız yapan, Burak Yılmaz’ı yoktan var eden oydu. Milli takım döneminde paralel yapının duvarına ilk o çarpmıştı.

Başarılı hoca yoğun şekilde eleştirilmiş ve Fatih Terim’in gölgesinde bırakılmak istenmişti. Şimdi gerileme dönemine giren Trabzonspor’un yeniden yapılanması için kulüpte teknik direktör olarak başa geliyor. Ersun Hoca, uzun süre burada kalacaksa eğer, başarılı olacaktır. Çünkü bu üçüncü gelişi ve artık takımı malzemecisinden, bahçıvanına kadar tanıyor. Geçtiğimiz hafta Antalyaspor karşısındaki 7-0’lık mağlubiyetin analizini en iyi şekilde yapacak ve transfer haritasını sağlıklı bir şekilde çizecektir. Trabzonspor Kulübü’nün siyasete teslim olduğu şu günlerde, Usta yönetiminin belki de tek doğru hamlesi, doğru teknik adam seçimi oldu. Trabzonspor yeniden nasıl ayağa kalkar, nasıl organize olunur?

Yeniden izleyeceğiz. Fakat şunu unutmayalım ki; Damarlarımızda saf Trabzon kanı var. Şehrimizin enerjisini Trabzonspor için doğru kullanmalıyız. Bu kentin her şeyiyle gurur duyuyoruz. Birçok spor adamı yetiştirdik. Devlet adamları, iş adamları, sanatçılar armağan ettik Türkiye’ye. Milli birlik ve beraberliğe katkı sağladık. Horonumuz, mısırımız, kuymağımız ve silahımızla şöhretimiz sınırları aştı. Hem şehrimizi hem de ülkemizi tanıttık dünyaya. İşte bu yolda en büyük gücümüz daima Trabzonspor olmuştur. Herkesin yolu en az bir kez Trabzon’dan geçmiştir. Evliya Çelebi, Kenan Evren, Necmettin Erbakan ve daha niceleri...

Trabzon sancak şehridir. Beylerbeyi sancağı burasıdır. İşte bu yüzden Trabzonspor Başkanı olmak, madden ve manen güç ister. Trabzon’da görev yapan tüm Belediye başkanları, tüm Oda başkanları, tüm spor kulübü başkanları sıradan bir şehrin değil, Trabzon gibi dünya çapında tanınmış bir kentin yöneticisi olduğunu hatırlamalıdır. Trabzonspor ve Trabzon kaderine terk edilemez...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap