SON DAKİKA



Haber > Spor > 1461 Trabzon üzerine...

1461 Trabzon üzerine...

16 Ocak 2016 Cumartesi - 13:42








Geçmişteki örnekleri şöyle dursun, başkanı kim olursa olsun yeter ki Trabzonlu olsun, fark etmez... Önemli olan, bu yapının Trabzonspor'a ileride sunacak olduğu katkıların şekillenmesi için uzun süreçli yol haritasının ne şekilde çizileceğidir...

GEÇMİŞİ HATIRLAYALIM

Bugün Türkiye'nin her takımına bakıldığında kadrolarında oynayan Trabzonlu futbolcular açısından hakikaten Trabzon'un üstünlüğü tartışılmaz. Lakin Trabzon, teknik adamlar açısından diğer rakiplerinden hayli geri kalmış pozisyonda. FB, GS, BJK'da futbol oynayıp sonrasında teknik adamlık yapanlara kulüpleri inanılmaz destekle onları teşvik ederlerken Türk futboluna damgasını vuran onlarca insanımız ne yazık ki bu katkıyı zamanın ne yöneticilerinden ne de hocalarından almışlardır. Canlı örneği de Özkan hocadır. Ama en güzel örneği Fatih Terim'dir. Milli takıma hoca olduğunda vefa örneği mi diyelim, insanlık mı diyelim pek çok Trabzonsporlu futbolcuyu teşvik ederek milli takımda görevlendirmişti. Ersun Yanal'ın görev aldığında da pek çoğunun işine son vermiş olduğu da hafızalarda güncelliğini korumaktadır.

FATİH TEKKE

Adı yeni yapılanma ise yönetimin mutlaka bazı kararları eleştiri alacaktır, oysa buradaki en önemli olay, hataya düşmeden alınan kararların radikallığı değil de bu sürecin mantığını yediden yetmişe en iyi şekilde spor kamuoyunun önüne koymaktır. Fatih doğru bir seçimdir. Önceki akşam ne olursa olsun 1461 bir devin karşısında, bu topraklarda doğan güneşin bu topraklara mağrur saygısı vardır. Bu topraklara yağan yağmurun, karın hatta esen rüzgarın bir rengi vardır. Bizler biliriz, sizler de bileceksiniz dercesine... Kabuğuna çekilmiş bir derebeyinin yeniden doğuş sinyalini vermiştir. İşte Trabzonspor'a lazım olacak yıldız sporcuların ilk durağı altyapı ise sonraki durağı 1461'dir. O kadar da önemlidir ki bu kordinasyonu bu kulübe maddi olarak transferinde en yüksek katkıyı sunan Fatih hoca başarabilir.


NEREDE HATA YAPTIK?

Halilhodzic geldi, oradan buradan yabancı ve de yerli futbolcular alındı. Alındılar, önceliği aldılar; hiçbiri aldığının karşılığını vermeden gitti. Sonuç fiyasko. Öncesinde Sadri Şener'le birlikte bir sürü futbolcu alındı. Ersun Yanal gerçeğidir ki bir tane Trabzonlu gencin önünü açmadılar. Sonuç, futbolcu hurdalığına dönen bir takım Trabzonspor. Borçlar da diz boyu... İşte tüm Türkiye yeniden Trabzonspor gerçeğini fark etmeye başladığı bu günlerde, öze dönme ile birlikte 'çok para ile yapamadık, kendi topraklarımızda özümüzle yapabiliriz' mantığı ile doğru olana hep birlikte inanmamızın zamanının geldiğini bilmemiz lazımdır...

NE OLMALIDIR?

- Dışarıdan 1461'e futbolcu alınacaksa milli takımın izlediği ve de yaşı en az Trabzonspor'da 10 seneyi kapsamalıdır.

- Altyapı ile 1461 arasındaki bağ öyle bir sistemle güvence altına alınmalı ki yöneticilerin hatta Özkan hocanın bile delip geçemeyeceği bir ağ olmalı.


- '50'nci yılda şampiyon olacağız' söylemi hoş da, hayal kırıklığı hoş değil. Amacımız bu olmalı, umutlarımız bu olmalı ama işmiz uzun soluklu... Öncelikle sistemi oturtmalıyız.

- Geçmişte alınan futbolcularla şimdi alınması istenen futbolcuların getirisinin, götürüsünün hesabı iyi yapılarak artık milyon dolarları harcama lüksümüzün olmadığı bu günlerde alınacak bir yabancı hocaya da bu yetki verilmemeli. Burada Yılmaz Büyükaydın'a düşen sorumluluk da büyüktür.

- Her gün bir yıldız futbolcunun konuşulduğu Trabzon'da Trabzon amatör kulüplerinin hocalarıyla, başkanlarıyla, ASFK yöneticileriyle yapılacak toplantılarda onların da gereksimlerini, ihtiyaçlarını masaya yatırmanın katkıları olacaktır.

- Mevcut kadronun içindeki bazı futbolcularla yolları ayırıp katkı sunamayan futbolcunun da takım içerisindeki motivasyonu etkileyeceği gerçeği ile Sadi hocanın da yapmayı düşündüğü hamlelere faydalı olacaktır kanısındayım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap