SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Vatandaş dert yükü

Vatandaş dert yükü

25 Şubat 2017 Cumartesi - 11:18




CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, pazar alanında yöresel ürünlerini satan üreticileri ziyaret ederek vatandaşın hayatın her alanında dert yükü old





CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, pazar alanında yöresel ürünlerini satan üreticileri, alanda bulunan sebze, meyve tüccarlarını ve alışveriş yapan halkı ziyaret ettiklerini söyledi.  Türker vatandaşa bir dokunup bin ah işittiklerini söyleyerek, “Milletin efendisi alın terinin, üretimin, emeğin temsilcisi olan, pazar alanında kendi yetiştirdiği ürünleri satarak başta ailelerinin ve şehrimiz ekonomisine katkı sağlayan, her biri ayrı köylerden gelen insanlarımızı, sebze meyve ticareti yapan esnaflarımızı ve alışverişini yapan hemşerilerimizi ziyaret ettik. Pazar alanındaki emekli teyzem soruyor, ‘Bize bu emekli maaşını reva görenler acaba bu ücretlerle kaç gün yaşayabilirler? Promosyon dediler, bankaya gittik, yok kredi kartı alacaksın, yok iki otomatik ödeme talimatı vereceksin, yok kredili mevduat hesabı açacaksın, binbir çile…’” dedi.

HAYAT ATEŞ PAHASI

Türker açıklamalarını şöyle sürdürdü, “Alışverişini yapan esnaf soruyor, ‘Hayat ateş pahası, ayakta duramayacak durumdayız ekonomik olarak. Faizsiz kredi dediler. Günlerce KOSGEB’e gittik geldik. Şehrimizde yararlanan topu topu 70 kişi, göz boyamaktan başka bir şey değil.’ Prim gününü dolduran amcam soruyor, ‘Kıt kanaat geçiniyoruz. Dişimizden tırnağımızdan artırdık prim ödedik, emekli oluruz dedik. Çıkarttılar bir yasa, yaşa takıldık bekliyoruz. Bizi emekli etseler ülke ekonomisi etkilenecekmiş. Soruyorum, Suriyeli insanlar kadar hakkımız yok mu bizim?’ Hafta içi günlerde torununu bakan anane soruyor, ‘Televizyonu bir açtık, torununa bakan büyükanneye maaş dediler, sevindik. Bizi de düşünen çıktı dedik. Araştırdık ki yok pilot bölge, yok olmayacak şu şartlar, yok sayı, yok kapasite doldu, anlayacağın hepsi aldatmaca oğul.’.”

BU SİSTEM GEÇMEZ

Türker ayrıca, “Tezgahında sebze meyve satan genç soruyor, ‘Kendi kendilerine genel sağlık sigortası diye bir şey çıkarttılar. Devletin sağlık kurumları aracılığıyla bize ödemeler çıkartıp vergi dairelerine borçlu ettiler. Sonra da borçları sildik gözünü aydın dediler. Abi fakire eşeğini kaybettirip sonra buldurmaktan başka bir iş değil bu.’ Ve tümünün ortak söylemi aynı... Bunca anlatmakla bitmeyecek sıkıntılar varken yangından mal kaçırırcasına nerden çıktı bu başkanlık sistemi? İktidarların ve meclis ortağı siyasi partinin tek bir yetkilisi yok ortalarda. Siyaseti de, siyasi partileri de, siyasi liderleri de bir yana bırakıyoruz, bu sandıkta ülkemizin geleceği için milletçe ‘hayır’ diyeceğiz diyorlar. Bu başkanlık sistemi ne şehrimiz insanının, ne Karadeniz uşağının, ne de milletimizin onayından geçmez. Aksini iddia eden siyasi temsilciler, siyasi parti ve lider aşığı yöneticiler, hodri meydan, çıkın sokağa” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap