SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Soylu neden Trabzon dedi?

Soylu neden Trabzon dedi?

10 Nisan 2015 Cuma - 09:53








Demokrat Parti Genel Başkanlığı yaptığı dönemde siyasette yıldızı parladı. Türkiye’yi karış karış gezdi.Her gittiği şehirde bir şekilde karşılık buldu. Demokrat Parti Genel Başkanlığı döneminde en fazla belediye başkanı olan muhalefet partilerinden biri olmuştu. AK Parti’ye katıldıktan sonra siyaset merdivenlerinde hızlı bir yükselişe geçen Soylu’nun, AK Parti’den Trabzon 1. sıra Milletvekili adayı gösterilmesi üzerine yorumlar yapılmaya devam ediyor.

Süleyman Soylu için bir ara "İstanbul ve İzmir’den aday olacak" denildi. Fakat AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Trabzon’a gideceksin" diyerek o yönde irade kullanınca Soylu da Trabzon listesinde yer aldı. Kısa zamanda Trabzon’a gelerek seçim çalışmalarına start verecek ve 1. sıra sorumluluğu ile hareket edecek olan Soylu’nun geçmiş dönemde olduğu gibi aynı çatı altında yol arkadaşlığı yaptığı isimler arasında Süleyman Aydoğdu, Ahmet Uğur Zihni ve Hatice-Hasan Öztürk çifti en büyük destekçileri olacak. Soylu hem siyasette hem de sosyal yaşamda bu isimlerle ilişkisini hiç kesmedi. Bakalım bu isimler dışında Soylu Trabzon’da nasıl bir ekip kuracak?

CANALİOĞLU’NUN YORUMU!

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun yeniden vekil adayı gösterilmemesi siyaset gündemine bomba gibi düştü. "Kontenjan" hakkını Trabzon’dan kullanmak isteyen Canalioğlu, 28 Mart’ta gerçekleşen eğilim yoklamasına katılmamıştı. Kontenjan tartışmalarına CHP Trabzon il ve ilçe örgütleri ile Trabzon milletvekili aday adayları tepki göstermişti. Tepkilerin ilk aşamada sonuç vermemesi üzerine CHP örgütleri ve aday adayları istifalarını vermiş, parti il binası CHP'li gençler tarafından işgal edilmişti. Yaşanan bu sıkıntılı süreç sonrası genel merkez geri adım atarak 'eğilim yoklaması'na karar vermişti. Eğilim yoklamasına katılmayan ve kontenjan hakkını kullanmak isteyen CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ne Trabzon ne de başka ilden listelerde yer bulamadı. Bu sonuç Canalioğlu cephesinde büyük şok yarattı. Canalioğlu, sonuçlar üzerine "Demek Trabzon beni istemedi. Sağlık olsun, yapacak bir şey yok" yorumu yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap