SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Siyasi beklentiler...

Siyasi beklentiler...

01 Aralık 2015 Salı - 10:00








Giresun bakanlık için oldukça umutlu bir bekleyiş içindeyken, açıklanan 64. Hükümet kabinesinde umduğunu bulamadı. Üçüncü dönem kuralına takılan ve 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Sayın Nurettin Canikli, 1 Kasım erken seçimlerinde birinci sıradan aday olarak yeniden Milletvekili seçildi. Son dönemde parti içinde oldukça aktif ve önemli görevlerde yer alarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a yakınlığıyla da dikkat çeken Sayın Canikli’nin, açıklanan 64. Hükümet’te tekrar bakan olarak görev almasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Giresun için büyük bir avantaj ve Sayın Canikli’nin daha da güçlenmesi anlamına gelecek olan bakanlık haklı bir beklentiydi. Ancak beklenen olmadı ve Giresun’da hayal kırıklığına neden oldu. Akabinde açıklanan AK Parti Grup Başkanvekilleri arasında Sayın Canikli’nin yer alması ‘bu hayal kırıklığını bir nebze olsun giderdi’ diyebiliriz. Sayın Canikli’nin, bakan olamaması, ancak Grup Başkanvekilliği ile ‘A’ takımında yer alması Giresun adına, Giresun’a gelecek hizmetler ve yatırımlar adına ve en önemlisi Sayın Canikli’nin siyasi gücü adına önemli bir gelişmedir. Sayın Canikli, Giresun siyasi tarihinin en uzun soluklu ve güçlü isimlerinden biridir. Bu güç ve tecrübe birikimi Giresun’a değer olarak dönmeye devam edecektir. Hayırlı, uğurlu olsun... AK Parti’den sonra CHP’ye gelecek olursak, yerel seçimlerde CHP’nin kalesi olan Giresun, bu avantajını Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu avantajıyla şimdilik sürdürüyor.

1 Kasım seçimlerinde Giresun’da ikiyi umut eden CHP, kendi iç hesaplaşmaları nedeniyle bu hedefini tutturamadı. Yerel seçimlerde yakalanan başarı bir türlü genel seçimlere yansımamaya devam ediyor. İşte burada iç hesaplaşmalar ve kendi içindeki iktidar savaşı hala devam eden CHP Giresun Teşkilatı, girdiği kongre sürecinde de bu gerginliklerini sürdürmeye devam ediyorlar. Bugün yapılacak ilk ilçe kongresi olan Bulancak kongresiyle gergin bir sürece giren CHP bakalım bu süreci nasıl atlatacak? 1 Kasım seçimlerinde Bulancak bölgesinin adayı olarak parlatılan ve oldukça umut bağlanan ikinci sıra adayı Ecz. Basri Gürsoy, mevcut başkan Reşat Nuri Özdemir’e karşı liste çıkartarak aday oldu.

Demokrasinin gereği seçimlerde birden fazla listenin yarışması doğal ve olması gereken iken, Türkiye’nin son zamanlardaki siyasi geleneğinde yeni oluşan algıya göre birden fazla liste sıkıntı, zayıflık ve iç kargaşanın göstergesi olarak görülüyor. Ki; CHP’nin kongreleri bu anlamda çetin ve tartışmalı geçer hep. Bu da dışarıya karşı olumlu, güçlü ve birliktelik imajını zayıflatıyor. Kongreler öncesi yapılan delege tespitlerinde oynandığı ima edilen ayak oyunları da işin cabası tabii. Sonuç olarak siyaset zorlu bir mücadele ve yarış ortamıdır. Her iki aday da değerli ve kendilerince partilerine hizmet ve katkı sunmuş isimlerdir. Bize süreci takip edip beklemekten başka bir şey düşmez. Bakalım CHP bu seçim sürecinden nasıl sonuçlarla çıkacak...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap