SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Siyasetin iki yüzü

Siyasetin iki yüzü

28 Haziran 2017 Çarşamba - 10:40








Yıllardır siyasette ikiyüzlülüğü yakınen takip ettim. ANAP döneminde başlayan gazetecilik hayatımda çok siyasetçi ve siyasette eriyip gidenleri gördüm. Siyasetin içinde aktif yer almak isteyenler biraz olsun ön plana çıkanlar, bir baktınız sahneden silinmiş gitmişler.

Tabii üstte olanlar sürekli olarak alttan öne çıkmak isteyenleri bir şekilde yok etmeyi başardılar. Ufku, gözlük merceği geniş olan, yöresine ve iline bir şeyler katmak isteyenler, siyasette ön sıralarda olanlar tarafından yok edildiler. Bu siyasette olduğu kadar bürokraside, hatta aile içinde bile aynı şekilde pasifize edildiler. Büyük balıklar her zaman küçük balıkları nasıl yok ediyorsa, hayat gerçeğine de bu yansımakta. Kimler geldi, kimler geçti...

Tarihe doğru uzandığımızda birçoğunu bile hatırlamak mümkün değil. Bugün AK Parti il teşkilatına bakıyorum, ufku açık bir il başkanı, milletvekillerine baktığımızda daha önce il başkanlığı yapan ve herkesi kucaklayarak bugün Rize’de ikinci Mesut Yılmaz olarak bilinen Hasan Karal, nerede ne zaman bakarsan her taşın altında ve her insanın yardımına koşan biri. Bunu bizzat kendisi ile sohbetlerimiz olduğu sıralarda yaşadım. Rize’nin tüm konularına vakıf olan, her projesinden bilgisi olan ve Rize için gece gündüz demeden çalışan biri.

Daha önce çok milletvekilleri gördüm; burnundan kıl aldırmayan, kendini çok üst düzeyde görenler. Ama hepsi tarihin yırtık sayfalarında yerini aldı. AK Parti’de de kuruluşundan bu yana çok milletvekili tanıdım. Ancak verimlilik olarak hiçbirinin Hasan Karal’ın eline su dökemeyeceğini burada açık olarak söylemem gerek. Bu bir yalakalık veya bir yağcılık olarak anlaşılabilir. Beni tanıyanlar bunu yapmayacağımı çok iyi bilirler. Hatası yok mu? Elbette var. Hatalarından biraz bahsedersek; herkese güveniyor ve yardım ediyor, işte iyilikten maraz doğuyor ve işe yerleştirdikleri veya yardım ettiği insanlar çalıştıkları veya gittikleri yerlerde isim kullanarak hak etmedikleri, ahrette hesap verecekleri haksız kazanç elde etmekteler. Vekilin bu insanları takip ettirmesi veya yaptığı iyiliklerin takipçisi olması gerek.

Asla isim kullanmalarına izin vermemesi gerek, bunun birçok örneğini verebilirim. Tabii bazı çekemezler ve bazı kıskanç insanlar Hasan Karal’ın tüm konulara vakıf olması, siyasette kendini geliştirmesi, Rize’de halk tarafından sevilmesini çekemez hale geldiler, bazı oyunlar, bazı lakaplar takmaya başladılar. Hasan Karal yerine Hasan KRAL gibi yakıştırmalar yapmaya başladılar.


İl Başkanı Muhammet Avcı ise tanıdığım ve gördüğüm kadarıyla siyasetin içinde kendini yetiştiren, her gördüğünden ders çıkaran ve Rize’de kendini ön saflara çıkartacak atılımları yapan genç ve dinamik bir kişi. Hasan Karal’ın il başkanlığı döneminde siyasete giren ve aktif görevler alan Avcı gelecek dönem için rakipsiz. Yine başkan adayı olduğunun duyumunu aldık. ‘Yakışır’dan başka diyecek bir şey yok. Karal’ın yetiştirdiği ve sahneye sürdüğü Muhammet Avcı hemen her gün başka köy ve mahallelerde, vatandaşların arasında, yapabileceklerine evet, yapamayacaklarına da hayır demesini biliyor. Rize’de siyasette iki isim, Hasan Karal ve Muhammet Avcı.

Rize onlarla ne kadar gurur duysa azdır. Yaptıklarını veya takip ettikleri projeleri saymaya kalksam gazetede yer kalmaz. Bu iki insanın yanında olmak, Rize için onlarla birlikte hareket etmek gerek, zaten bunu söylemek de pek gerekmiyor. Rize’de yüzde 80’lere varan bir oy oranı ile Rize bunlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştu. Evet... Neden iki isimden bahsettim? Rize için iki önemli isim, bunların arasına giren bazı fetbazlar ikisinin arasını açmak için mücadele etmekte. Karal ve Avcı’nın iki kardeş gibi el ele verip bu fetbazlara gerekli cevabı alanlarda vereceklerini ümit ediyorum.

Ramazan Bayramınızı kutluyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap