SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ortadoğu ülkesi olmak istemiyoruz

Ortadoğu ülkesi olmak istemiyoruz

25 Nisan 2015 Cumartesi - 18:18




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim maratonuna bugün Düsseldorf'dan başladı.





CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, “Farklı dilleri konuşsak bile insanı seviyorsak uzlaşamayacağımız, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Almanya bunun tipik bir örneğidir. Bugün Almanya’nın büyümesi ve kalkınmasında Avrupa’nın büyümesi ve kalkınmasında sizin alın teriniz var. Sizinle onur ve gurur duyuyoruz.Biz sosyal demokrat bir partiyiz. İnsanı siyasetin odağına koyan, insanın mutluluğu için çalışan bir partiyiz. Almanya’da birliklerimiz var, bizi bir araya getiren birliklerin yöneticilerine teşekkür ederim”dedi.

Almanya’da zor koşulların aşıldığı süreleri geçtiniz, işçi olarak gelip çalıştınız. Bugün 55. Yılı kutlanıyorum göçün. 55 yıl önce geldiniz bugün aranızda sanatçı var, sinema yönetmeni, akademisyenler ve politikacılar var. Hayatın her alanında gücünüz var. Bu gücü biz Türkiye için kullanmak istiyoruz. Türkiye’nin demokrasiye birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Türkiye’nin temiz siyasete ihtiyacı var.

Türkiye'de hangi uygulamayı yapacaksak, Almanya'daki yurttaşlarımız için de aynı uygulama geçerli olacak. 13 yıl önce ‘yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele edeceğiz’ dediler, 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 4 başkentte Türkiye'nin büyükelçisi yok. Bu tabloyu içimize sindiremiyoruz. Huzur, barış içinde özgür yaşamak istiyoruz. Biz Ortadoğu ülkesi olmak istemiyoruz, biz çağdaş dünyanın parçası olmak istiyoruz. Kendi ülkemizde birinci sınıf demokrasi istiyoruz. 7  Haziran seçimleri bu açıdan önemlidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap