SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Muharrem İnce’den ‘istifa’ açıklaması: Operasyon çekiliyor

Muharrem İnce’den ‘istifa’ açıklaması: Operasyon çekiliyor

24 Haziran 2022 Cuma - 15:20




İnce, partisinde yaşanan istifalara dair muhalefeti eleştirdi, “Millete umut olamıyorlar ama bize operasyon çekmek istiyorlar. Bazılarını milletvekilliği adaylığıyla kandırıp istifa ettirmek” dedi.





Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 3 Temmuz’da sandık başına gidecek olan Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga’da partisinde yaşanan istifalara dair konuştu.

Parti Sözcüsü ve Genel Başkanvekili olan Gaye Usluer ile partinin Genel Sekreteri Hakkı Akalın’ın aralarında bulunduğu altı üst düzey yöneticinin partiden istifasına değinen İnce, altılı masayı eleştirdi, “Memlekete yirmi yıldır umut olamamış muhalefet partilerinin içinden bazıları Memleket Partisi’ne operasyon çekmekte çok mahirler. Millete umut olamıyorlar ama bize operasyon çekmek istiyorlar. Bazılarını milletvekilliği adaylığıyla kandırıp istifa ettirmek” dedi.

‘BU İKTİDARDAN DA MUHALEFETTEN DE UMUT YOK’

20 yıllık AK Parti iktidarını eleştiren İnce, “20 yıllık bir AKP iktidarının sonunda ülkenin geldiği nokta dilimle karpuz olmuştur. Yakında bardakla ay çiçek yağını da konuşacağız. Dilimle karpuzu hepimiz gördük. Akrabalara bilezik takılma devrini geride bıraktılar. Gram altını bu iktidar uydurdu. Doların geldiği noktayı görüyorsunuz. Merkez Bankası’nın rezervlerini erittiler” dedi.

Muhalefetin oluşturduğu ‘Altılı masa’ya dönük eleştirilerini dile getiren İnce, “Milleti fukaralaştıran bu iktidarın karşısında altılı bir masa var. Libya tezkeresinde bile anlaşamadılar” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de koalisyon süresi 11 aydır. Bu altılı masa geçtiğimiz günlerde bence dağılmıştır. Libya tezkeresinde bile anlaşamadıktan sonra memleketin hangi sorununu çözecekler? Libya tezkeresine ne diye ‘hayır’ veriyorsunuz. Akdeniz’de Türkiye’nin güçlü olmasını istemiyor musunuz? Siz Akdeniz’deki gazdan pay almak istemiyor musunuz? Siz Türkiye’nin Antalya körfezine sıkışmış bir kara devleti mi olmasını istiyorsunuz? Bu iktidardan millete umut yoktur. Çözüm yoktur. Ama bu muhalefetten de yoktur. Libya'ya tezkere konusunda anlaşamayanlar hangi konuda anlaşacaklar?”


‘TOPUNUZ GELSE BİR ŞEY YAPAMAZ’

Partisinde yaşanan istifaları, “operasyon” olarak değerlendiren İnce sözlerine şöyle devam etti:

“Memlekete yirmi yıldır umut olamamış muhalefet partilerinin içinden bazıları Memleket Partisi’ne operasyon çekmekte çok mahirler. Millete umut olamıyorlar ama bize operasyon çekmek istiyorlar. Bazılarını milletvekilliği adaylığıyla kandırıp istifa ettirmek. Bunun bir tane gerekçesi olabilir. Yine tıpış tıpış oy verdirilecek aday hazırlıyorlar demek ki. Tıpış tıpış oy verdirilecek aday koyarlarsa ‘Memleket Partisi başımıza bela olur, cumhuriyetçi, Atatürkçü oyları alırlar bizi zor durumda bırakırlar, iyisi mi biz bunlara operasyon çekelim’. Topunuz gelse bir şey yapamaz. Partimiz dimdik ayaktadır. Göreceksiniz Türkiye’nin geleceği biz olacağız. Türkiye’ye üçüncü bir seçeneği biz sunuyoruz, biz sunacağız.”

MEMLEKET PARTİSİ’NİN YENİ MYK ÜYELERİ BELLİ OLDU

Memleket Partisi’nde altı üst düzey yöneticinin istifasının ardından 19 kişilik MYK’nim yeni altı üyesi belli oldu. Atilla Aytaç, Ümran Köksüz, Ahmet Özalp, Ali Tunç Can, Gürbüz Evren ve Şeref Albeniz İnce’nin A takımında yer alan isimler oldu. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap