SON DAKİKA



Haber > Siyaset > MHP pilot parti haline gelmiştir

MHP pilot parti haline gelmiştir

08 Ağustos 2017 Salı - 09:29




MHP Trabzon son dönem Milletvekili aday adayı Hüseyin Kıran gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.





MHP Trabzon son dönem Milletvekili aday adayı Hüseyin Kıran, “MHP, tabanı ile Türkiye’nin olmazsa olmazı, Türkiye’nin demiri ve çimentosudur ama maalesef son dönemde AK Parti’nin pilot takımı haline gelmiştir” dedi.

MHP Trabzon son dönem Milletvekili aday adayı Hüseyin Kıran, Türkiye’nin siyaseten içerisinde bulunduğu durumu değerlendirirken parti içerisindeki kırılmalara ve bu kırılmaların doğurduğu sonuçlara ilişkin yorumlar da getirdi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin, lideri Devlet Bahçeli’nin tutumları nedeniyle iktidarın pilot takımı haline geldiği görüşünü savunan Kıran, bu durumun ülkücü düşünce tabanına tamamen zıt olduğunu söyledi.

Meral Akşener başkanlığında kurulacak yeni partinin Türkiye siyaseti açısından bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kıran, Türkiye’nin siyasal anlamda bir tıkanıklık yaşadığını ve bu sorunun ancak yeni partiyle aşılacağını, MHP kanadından kurulacak yeni partiye geçişlerin yoğun olacağını belirtti. Kıran, “Çok net söylüyorum, MHP’nin yüzde 90’ı yeni kurulacak partiye geçer” diye konuştu. İşte MHP Trabzon son dönem Milletvekili aday adayı Hüseyin Kıran’ın açıklamaları:

TÜRKİYE’DE KORKU SİYASETİ HAKİM

“Siyasal anlamda Türkiye’nin gidişatını iyi görmüyorum. Türkiye ciddi manada problemler içerisinde. Maalesef insanlar fikir ve ifade özgürlüğü konularında kısıtlanıyor.


Toplum ötekileştirilmiş ve iki kutup olarak ayrılmıştır. Bu ayrıştırma çok vahim bir yöntemdir. Mevcut iktidar bu yöntemin sonucunu alıyor ama ötekileştirme Türkiye için uzun vadede çok büyük sorunlar oluşturuyor. İnsanlar endişeli, artık halk gelecekle ilgili kaygılı ve plan yapamıyor.

Türk milleti uzun yıllardır her sabah kalktığında yeni bir kaos, yeni bir sorunla kalkıyor. Yani yaşananlara alıştık; bir gün bakıyorsun Genelkurmay Başkanı cezaevine atılmış, bir gün bakıyorsun önemli siyasetçiler tutuklanmış, bir gün bakıyorsun bir savaş kararı alınmış, bir gün bakıyorsun FETÖ sorunu, bir gün bakıyorsun siyasi fikirlerini belirtenler terörize edilmiş. Yani Türkiye’de bir gerginlik siyaseti hakim.

Hakikaten toplum olarak yorulduk. Bu stres ve korku bizi bitirdi. Türkiye’nin yarınına ilişkin bir öngörümüz kalmadı. İşte tam bu noktada bir değişime ihtiyaç var. İnsanlar normalleşmek istiyor, hayal kurmak istiyor.

Korkmadan, ürkmeden demokrasi ve adalet içerisinde huzurlu bir hayat istiyor insanlar. Toplum yıllardır gerildi, bu gerginlik de insanları 1980 öncesinden daha kötü bir duruma getirdi. Memleketin üstünde bir kasvet ve korku var.”

2019 DÖNÜM NOKTASI OLACAK


 “2019 çok önemli bir seçim olacak. Benim ümidim parlamenter sistemi vadeden bir başkan adayının çıkıp önce başkanlığı kazanıp daha sonra da başbakanlığı sağlamasıdır. Parlamenter sisteme dönülmesi gerektiği kanaatindeyim. Çünkü güçler ayrılığı dengesi olmadan demokrasiyi oluşturamazsınız. Tek kişinin eline gücü verdiğinizde ise bu zaman içerisinde daha çok sıkıntı oluşturur ve demokrasiyi ortadan kaldırır. Bu da Türkiye’nin kısa ve uzun vadede iç sorunlar yaşamasına neden olur.

Yaşam içerisinde bulunan herkesin kendisini ifade edebilmesi lazım. Çoğunluğun söylemiyle demokrasi gerçekleşmeli. ‘Yüzde 51’in dediği olur’ düşüncesi Türkiye için çok sağlıklı bir söylem olmaz.”

BELEDİYECİLİKTE SINIFTA KALDIK

‘Şehrimizde belediyecilik anlamında çok eksiklik var. Trabzon’da belediye var denemez. Burası turizm semti, belki de dünyada örneği az olan birçok varlığa sahibiz ama buna rağmen aciz bir durumdayız. Yerel yönetime ve seçmenlere bir soru sormak lazım: Her şey elinizde, Trabzon için ne yaptınız? Trabzon ne kazandı? Belediyecilik anlamında şehir olarak sınıfta kaldık. Özellikle büyükşehir olmamız kabul edilemez bir facia olmuştur. Maalesef Büyükşehir ve Ortahisar arasındaki çatışma ayyuka çıkmıştır. Kendi kayıkçı kavgalarının bedelini maalesef millete ödetiyorlar. Ama inanıyorum ki Trabzon halkı 2019’da gereğini yapar.’

BAHÇELİ TABANA ZIT DAVRANIYOR


Kıran: MHP’ye oy veren insanın bir amacı vardı. Şimdi o insanı yarı yolda bırakıp tabana ve teşkilatlara zıt hareket etmek anlaşılmaz bir durumdur.

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir misyonu var. Ama artık bunu söyleyemiyorum. Ülkücü hareketin bir misyonu vardır diyorum. Şu anda Milliyetçi Hareket bünyesinde bu misyonun tam zıttı bir hareket söz konusu. İktidarla bir arada yürünebilir ama bu sırada yanlışa doğru demek olmaz. Tabii ki 15 Temmuz darbe girişimine bir olarak karşı durmak, iktidara destek vermek doğru bir mantık. Biz de onu destekliyoruz. Onun arkasında diğer birçok anlamda iktidarın yanlış politikalarında iktidara bir muhalefet olduğunu göstermek lazım. Milliyetçi Hareket Partisi’nden iktidara devşirme oy kazandırmaya gerek yoktu. Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren insanın bir amacı vardı. Şimdi o insanı yarı yolda bırakıp tabana ve teşkilatlara zıt hareket etmek anlaşılmaz bir durumdur. MHP, tabanı ile Türkiye’nin olmazsa olmazı, Türkiye’nin demiri ve çimentosudur ama maalesef son dönemde AK Parti’nin pilot takımı haline gelmiştir.”

ORASI BİZİM YUVAMIZ GERİ DÖNÜP ALIRIZ

“Bence MHP barajın katbekat altına düşer. Yüzde 3’lere kadar geriler. Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül veren ülkücüler yeni partiyi destekler. Daha sonra bir şekilde geri döner MHP’yi alırız.  Orası bizim yuvamız. Şu anda önceliğimiz vatan olduğu için başka parti kuruyoruz. MHP tabii ki göz bebeğimiz ama önceliğimiz vatandır. MHP, vatana hizmet etmemiz noktasında bir araçtır.  Bizim için amaç değildir. Bahçeli’nin yeni bir parti oluşumunun karşısında durduğunu biliyoruz. Ama halkın iradesinin karşısında hiç kimse duramaz. Halk bu partinin kurulmasını istiyor. Bu, demokrasinin bir gereğidir. 2019 seçimlerinde Türk milletinin alacağı kararlara saygılıyız. Herkesin de saygı duyması gerektiği kanaatindeyiz.”

İKTİDARA DESTEK KARIŞILIK BULAMADI


“Sayın Bahçeli şu anda ülkücü camiaya sahip çıkmıyor. Devlet Bahçeli’nin bu konuda mücadelesi ülkücülerin bir yere gelmemesidir. Bunun için mücadelesine devam ediyor. Ülkücüler kadrolar konusunda da çok sıkıntı yaşıyor. Hükümete verdiğimiz desteğin karşılığında teşkilatlarda ve tabanda özel harekata alınan polisler dışında bir kadrolaşma yok. AK Parti yıllarca kendi kadrolarını FETÖ’ye vermiş. Yıllarca FETÖ’ye karşı orada direnen memurlar, ülkücü vatanseverler hükümetin can simidi olmuş. Bahçeli şu an hükümeti destekliyor ama bizi tatmin etmiyor. Benim haricimde yüzlerce insan var, hepimiz mi yanılıyoruz? Bize izah edemiyor çünkü işin altında başka bir şey var. Kendisi de biliyor ki MHP’de muhalif olan bütün herkes bu vatanı karşılıksız seven, gözünü kırpmadan canını verebilecek bir kitledir. Bizim derdimiz Bahçeli ya da başka bir şahıs değil, derdimiz de kaygımız da vatandır. Biz siyaset hedefi gütmüyoruz. Şahsi inancım 1 Kasım’dan beri bu işin Bahçeli ile devam edemeyeceğiydi. Milliyetçi Hareket Partisi’ni bölen bizatihi şu anda Bahçeli ve yandaşlarıdır. Bu kişilerce mahkeme kararlarına bile saygı duyulmadı. Ülkücü camiayı mahkeme kapılarında süründürdüler. Bahçeli referandum sürecinde ayak oyunları yaptı. Bu şekilde kendini de inkar etti. ”

BAKAN SOYLU BAŞARILI

‘Milletvekillerine yönelik bir şey söyleyemem ama Bakan Süleyman Soylu’yu çok başarılı buluyorum. Özellikle terörle mücadele kapsamındaki çalışmalarını çok takdir ediyoruz. Kendisine bu konuda her türlü desteği vermeye de hazırız. Milletvekilleri arasında da Salih Cora’yı daha aktif buluyorum. CHP’de Haluk Pekşen’i aktif buluyorum. Onun da elinde imkan olması halinde iyi şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Koray Aydın yeni parti oluşumuna katılırsa fayda sağlar. Onun vatanseverliğine kimsenin bir şey söyleme ihtimali yok. Önemli bir siyasetçidir. Yani yeni partiye herkesin gelmesini isteriz. Bu parti öyle küçük bir parti olmayacak, merkezinde ülkücülerin olduğu, yelpazesinin geniş bir kitleyi kapsadığı, iktidarı hedefleyen bir parti olacak.’

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap