SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Meral Akşener: En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

Meral Akşener: En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

12 Ağustos 2022 Cuma - 14:18




Yurt gezileri kapsamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün Aksaray’daydı. Yoğun bir ilgiyle karşılaşan Meral Akşener adeta miting havasıyla karşılandı.





Halka hitabında; Bir çiftçinin malından elinde ne kadar para kalabilir? Bunun içine bir de koyun mazotu, koyun ilacı, koyun gübreyi geriye ne kalır? Türkiye’de harami bir düzen var. Kim ne derse desin, 5 maaş alan danışman var mı bu ülkede?

Vatandaş: Var.

10 maaş alan var mı?

Vatandaş: Var.

15 maaş alan var mı?


Vatandaş: Var.

"Bunun adı harami düzendir"

Sen susuzluk derdi çekerken 15 maaşı alıp cebine koyan, yan gelip yatan danışmanlar varsa bu ülkede; bunun adı harami bir düzendir. Dolayısıyla bütün bunları konuşturmamak için oculuk buculuk üzerinden herkesi birbirine düşürmeye çalışan o dili reddediyorum. Ayaklarımıza dolaştırılmaya çalışılan yün yumaklarını reddediyorum. Ey emekliler, söyle söyleye 3500 liraya getirdiler emekli maaşını. 1500 lira emekli maaşı alanlar vardı, sizden öğrendim. Anlata anlata bir noktaya geldi. Ama bizim dediğimiz şuydu; en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıydı.

Girdiği bir kasap dükkanında esnaf: İşler çok düşük. Elektrik faturasını saymazsak, müşterilerin 1 kilo alırken 100grama düşmesini saymazsak, karın tokluğuna çalışırsak iyiyiz. Elektrik 1000 lira geliyor ayda. Türkiye’de yaşıyoruz kirayı Euro olarak ödüyoruz, anlayamadık. 7000 Euro yıllık. Normalde burada kuyruk olurdu 3 kişi geldi bugün. Zam verdiler %40, güzel. 100 Emekli varsa bunun 80 kişisi 2000-2500 lira alıyor.

Öte yandan 10.000-15.000 maaş alıyorlar. Nasıl geçinecek 3000 lira ile. Televizyona hiçbir Milletvekilleri çıkmıyor. Sağolsun bir vekilimiz var(İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL’i kastederek) devamlı çıkan.


"Hayallerimi yitirdim"

Halka hitap sırasında mikrofon uzatılan bir vatandaş: KPSS mağduruyum. KPSS ne olacak Sayın Genel Başkan? 84 puan alanlar, 78-75 puan alanlar ne olacak? Bu soruları çalanlara ne için ceza verilmedi? Buramıza kadar geldi. Hayallerimi yitirdim. Benim hayallerim kalmadı. Söyleyecek sözüm kalmadı.

Meral Akşener: Bu mikrofonu şurada gezdirsek herkesin bir derdi var. İşte benim de çalıştığım şey; bu dertleri kamuoyuna mal edilmesi. İktidar sorun çözmek, hizmet etmek için sizin tarafınızadan görevlendirilir. Muhalefet de sizin avukatlığınızı yapmak için sizin tarafınızdan görevlendirilir. Kavga etmenin bir manası yok. Yün yumakları bundan sonra kamul etmiyorum muhteremler. Agalar istediğiniz kadar oculuk buculuk yapın. Biz milletimizin, asli unsurun yanında olacağız ve bu dertleri çözdüler çözdüler; çözemediler az kaldı biz çözeceğiz inşallah.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap