SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Gündem referandum olunca

Gündem referandum olunca

31 Mart 2017 Cuma - 10:05








Ülkede tek konuşulan ve gündemi tutan 16 Nisan referandumu. Tabii Rize gündemi de aynı. Siyasiler alanlarda, ilçelerde, köylerde, merkez mahalle ve esnaf ziyaretlerinde... Önceki gün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Rize'ye geldi, iki ayrı programda uzun uzun neden 'EVET' denilmesi gerektiğini anlattı. Üniversite salonu tıka basa doluydu. Aynı durum borsada yapılan STK başkanları toplantısında da gözlendi. Burada da Albayrak birçok konunun üzerine basarak açıklamalarda bulundu. Rize geneline baktığımızda yüzde 85'e yakın bir bölüm insanın EVET oyu kullanacağını tahmin etmekteyiz.

CHP ise tek başına HAYIR için çalışmakta. HAYIR için CHP'lilerin fazla bir aktiviteleri olduğunu da söyleyemem. Yani pek istekli HAYIR için çalışıyorlar demek mümkün değil. Cumhurbaşkanının memleketinde ne kadar çalışırsan çalış, HAYIR oylarının fazla çıkacağını düşünmüyorum. İş muhalefetse ve yukarıdan emir geliyor ise karınca misali da olsa CHP çalışmakta. AK Partililere baktığımızda ise her gün attıkları programlarda il başkanı Muhammet Avcı ayrı bir yerde EVET için çalışmakta. Milletvekili Hasan Karal yine şehir merkezi ve bazı köylerde çalışmalarını sürdürmekte.

İki sıra milletvekili Hikmet Ayar ise Çayeli ve köylerinde yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdürmekte. Osman Aşkın Bak Pazar ve Hemşin ilçelerinde EVET koşusunda, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde ise eski milletvekili Lütfü Çırakoğlu yoğun bir tempo ile çalışmakta. Tabii Rize Merkez, Çayeli, Derepazarı, İyidere, Kalkandere, İkizdere, Güneysu ilçelerinin yüzde 90'a yakınının EVET oyu kullanacağı bir gerçek. Pazar, Hemşin ve Ç.Hemşin ilçelerinin yüzde 60'lara varacağını düşünecek olursak, sıkıntılı olan ilçelerin başında kuşkusuz Fındıklı gelmekte. Burada yüzde 50'lere kadar EVET oyu çıkacağı düşünülmekte ve Ardeşen ile Fındıklı ilçelerinde yoğun bir EVET kampanyası çalışması devam etmekte. Rize'de AK Parti'nin derdi...

Türkiye genelinde birinciliği kaptırmamak, MHP'nin oylarının yoğun olduğu illeri düşünecek olursak, birkaç ilin Rize'den şampiyonluğu alabileceği düşünülmekte. Eeee Cumhurbaşkanının baba ocağında şampiyonluğu kaptırmak herhalde AK Parti il yönetimi ile milletvekillerinin işine gelmez. Rize garanti EVET oyu kullanacak, ancak şampiyonluğun başka illere kaptırılması Rize AK Parti yönetimi ile vekilleri zor duruma sokacak. Pazartesi günü Cumhurbaşkanı baba ocağı Rize'ye geliyor ve valilik önünde halka hitap ederek halktan büyük bir destek isteyecek. Her seçimde kararsızlar mutlaka vardır, ancak Rize'de kararsız oyların yüzde 3'ü geçeceğini düşünmüyorum. Millet kararını vermiş, Cumhurbaşkanını merak için miting alanını dolduracak. Rize kararda kararlı...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap