SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Demokratik olmak şart

Demokratik olmak şart

20 Mart 2017 Pazartesi - 09:00








Trabzon’da referandum çalışmaları tam gaz devam ediyor. Devam ediyor etmesine de ne kadar demokratik, orası tartışılır. Geçtiğimiz günlerde de bahsetmiştik. Eğer bir seçim süreci yaşanıyorsa bırakın her şey eşit olsun. Demokratik ortamlar sağlansın. Öyle şiddete ve kaba kuvvete gerek yok. Belli ki bu anayasa değişikliği ülkenin kaderini belirleyecek. Onun için 18 madde insanlara en ince ayrıntısına kadar anlatılmalı. Bunlar yapılırken de ‘evet’çilerin ‘hayır’cılara, ‘hayır’cıların da ‘evet’çilere saldırması tam anlamıyla deli saçmalığı.

Kent sokaklarına asılan pankartlar bile eşit şekilde olmalı. Orası senin, burası benim mantığından vazgeçilmeli. Bu günlerde CHP bölgemizde sıkı bir çalışma temposunda. İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Trabzon’da sahaya indiler.

Bölgeyi bilen, halkla iç içe yaşayan bu üç belediye başkanı belki de CHP’nin en büyük kozları. Peki, bu başkanların dışında nerede CHP’nin Trabzon’daki ağır topları? Sezar’ın hakkı Sezar’a, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör dışında, referandum konusunda didinen, çarpışan, öne çıkan kimse yok. Neden sahada değiller? Aslında cevabı çok basit! Çünkü onlar şu sıralar sosyal paylaşım sitelerinde yoğun bir çalışma yapıyorlar. Nasılsa sahada çalışan var diyorlar. Biz en iyisi buradan bir şeyler yazalım da bizi de çalışıyor sansınlar mantığı güdüyorlar. Ama olmuyor böyle beyler haberiniz ola!

Konu referandum ama önceki akşam Trabzonsporumuzun Galatasaray karşısında aldığı galibiyeti de unutmuş değiliz. Bu galibiyet bize ilaç gibi geldi. Kentin havası değişti. Sabah sokaklarda insanların yüz ifadesi değişti. Tüm bu güzellikler olurken maçta istemediğimiz bazı olaylar da yaşanmadı değil. Biz büyük bir takımız, kendimize yakıştığı gibi davranmamız şart.

Gol sevincini yaşarken ya da kaçan pozisyona sinirlendiğimizde elimizdeki maddeleri sahaya atmak bizlere hiç yakışmıyor. Hele hele o oturduğunuz koltuklara zarar vermek tam manasıyla garabet ve gaflet. Bizler Trabzonspor taraftarıysak, Anadolu’nun temsilcisiysek kendimize yakışan bir biçimde takımımızı desteklemeliyiz. Gelecek maçlar için biletlerimizi alıp Akyazı stadının yolunu tutmalıyız.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap