SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Demiryolu özlemi sona erecek

Demiryolu özlemi sona erecek

27 Mayıs 2015 Çarşamba - 09:45




AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu Trabzon’a demiryolu müjdesi verdi.





AK Parti’nin Cephanelik Restaurant’ta düzenlenen proje tanıtım toplantısında en dikkat çeken projelerden biri Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi, katılımcılarda büyük heyecan yarattı. Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu’nun Lütfi Elvan’ın da onayını alarak gündeme getirdiği proje, Karadeniz ve Doğu Anadolu arasında yeni bir köprü kuracak. Toplam 247 km hat uzunluğu olacak proje 34 köprü ve viyadük, 58 tünel, 4 istasyondan oluşuyor. Yolcu taşıma hızı 160 km, yük taşıma hızı 90 km olacak proje ile Trabzon’un Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile bağlantısı sağlanacak. Trabzon Limanı’na bambaşka bir ivme kazandıracak olan proje sadece Trabzon için değil, bölge kalkınması için de ayrı bir önem arzediyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, proje tanıtım toplantısında konunun önemine değinerek bu projelerin Trabzon’un kadim aklının bir sonucu olduğunu belirtti. Süleyman Soylu, demiryolunun Karadeniz için yıllardır bir özlem olduğunu, bunun ilk kez AK Parti tarafından gerçekleştirilecek olmasının bir tesadüf veya konjonktürel durum olmadığını hatırlattı. Böyle bir vizyonun sadece AK Parti’de olduğunun altını çizen Soylu, Marmaray’ı, 3.Havalimanı’nı düşünen bir anlayışın Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi’ni es geçmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap