SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Davutoğlu'ndan hükümete İran tepkisi: Uyan Ankara uyan

Davutoğlu'ndan hükümete İran tepkisi: Uyan Ankara uyan

14 Nisan 2024 Pazar - 15:50




İran’ın İsrail’e hava saldırısı sonrasında Türkiye’den herhangi bir açıklama yapılmamasını eleştiren Ahmet Davutoğlu, “Uyan Ankara uyan. Şu ana kadar da bir açıklama gelmedi. Bunun izahı mümkün değil” dedi. Davutoğlu, sessizliğin sebebinin Erdoğan'ın mayıs ayındaki ABD gezisi olabileceğini kaydetti.





İran’ın İsrail’e hava saldırısı sonrasında Türkiye’den herhangi bir açıklama yapılmamasını eleştiren Dışişleri eski Bakanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Uyan Ankara uyan. Şu ana kadar da bir açıklama gelmedi. Bunun izahı mümkün değil” dedi. Davutoğlu, açıklama yapılmamasını iki ihtimale dayandırdı ve birinin mayıs ayındaki ABD gezisi olabileceğini kaydetti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, İran’ın başlattığı hava saldırısı konusunda şu açıklamayı yaptı:

İKİ İHTİMAL VAR!

“Uyan Ankara uyan! Dün bölgemiz için de dünya için de uzun bir geceydi. Bütün başkentler ayakta iken ve açıklamalarla tutumlarını ortaya koyarken bir tek Ankara sessiz ve ıssızdı. Gece boyu ne bir açıklama ne de bir kriz toplantısı yapıldı. Şu ana kadar da bir açıklama gelmedi. Bunun izahı mümkün değil. Ama devlet tecrübesi bana iki ihtimal olduğunu düşündürüyor. İlki: Yetkili kurumların açıklama hazırlamış ama Cumhurbaşkanından onay alamamış olması. İkincisi, Sayın Cumhurbaşkanının yaklaşan ABD ziyareti öncesi Washington’daki çevreleri rahatsız edecek bir açıklamadan kaçınmış olması.

EDİLGEN PASİF YAKLAŞIM

Birinci gerekçe Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin devlet kurumlarını etkisiz kılarak devlet reflekslerini dumura uğratmış olmasının vahim bir sonucudur. İkinci gerekçe geçerli ise durum daha da vahimdir. Türkiye bölgesel konulardaki tutumunu ne kadar güçlü olursa olsun başka bir küresel güce endeksleyemez. Önce kendi tutumunu belirler. Daha sonra da bölgesel ve küresel aktörler nezdinde bu çerçevede aktif girişimde bulunur. Edilgen ve pasif bir yaklaşım ülkemizin itibarını da etki gücünü de yok eder!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap