SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhuriyet lütuf rejimi değildir

Cumhuriyet lütuf rejimi değildir

22 Haziran 2017 Perşembe - 11:32








Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Trabzon’daki bir restoranda organize edilen iftar yemeğinde partililerle bir araya geldi. Çevre ile teşkilatlarının da katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğinde; Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ümmet Öztürk, Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Akar da hazır bulundu.

İftar programında açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal iktidar partisini ülkeyi yönetme konusunda çıkarları doğrultusunda hareket ettiği ve yanlış zamanlarda yanlış çevrelerle müzakere yoluna gittiği yönünde eleştirdi. Uysal bu durumun sonucu olarak 15 Temmuz Darbe Girişimini gösterdi. “TSK dan yargıya kolluk kuvvetlerine bağışıklık sistemini çöktüğünü 15 temmuz da yaşadık” diyen Uysal konuşmasını dış politika stratejisini eleştirerek sürdürdü. Uysal, “Bir gün ABD'den bir gün Rusya'dan medet beklersiniz. Bugün açık yüreklilikle ifade etmek isterim devletimize yeni bir boyut yeni bir derinlik katmak zorundayız birliğimiz tehlikededir. Mesuliyet taşıyan insanlarımız Türkiye'yi bölerek duygudaşlığını yok ederek Türkiye'yi kutuplaştırarak kendi siyasetini gerçekleştireceğini sanmaktadır” diye konuştu.

 DEMOKRASİ EKMEĞİMİZ AŞIMIZ

 Konuşmasının devamında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun; CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başladığı ‘Adalet yürüyüşüne’ değinen Uysal, “Ana muhalefet partisinin lideri çıkıyor ‘adalet için yürüyoruz’ diyor. Cumhurbaşkanımız da ‘eğer yürümelerine izin veriyorsak, bu bizim lütfumuzdur’ diyor. Cumhuriyet bir lütuf rejimi değildir. Tüm insanların hak ve özgürlüklere sahip olduğu bir rejimdir. Bugün adaletin askıya alındığı bir zaman dilimide burada söylenmesi yetmez. Hukukun işlenmediğini referandum da gördük.  Referandum da mühürsüz seçimler olarak tarihe geçecektir.  Herkes yüreği ile konuşmalı yüreği ile mücadele etmelidir.  15Temmuz gibi bir darbe dönemini yaşamışız. Bu iktidar sahipleri beraber suç ortaklığı yaptığı teşebbüs sonrası sanki beraber yürümediler, şimdi muhalefeti suçluyorlar. OHAL sopası ile tehdit ediyorlar. Türkiye'de her gün yargıçlara talimat verenlere soruşturma açacak savcı yok mu enkaz içinde bıraktılar devleti. PKK’yı nerdeyse özel güvenlik haline getirdiniz. Müzakere yürüttünüz tek temsilci haline getirdiniz. HDP sizi Başkan yapmayacağız dedi terör örgütü olduğunu anladınız. Hepimiz direnmek zorundayız. Demokrasi ekmeğimiz aşımız” ifadelerini kullandı.

 AKŞENER’E TAM DESTEK


Konuşmasının ardından MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in yeni parti kurmasına ilişkin söylemleri değerlendiren Uysal, “Elbette bir siyasi parti içerisinde mücadele verdi kendisi. Bu manada bizim açık çağrımız ortadadır. Demokrasiye inanmış, Türkiye’nin bu şizofrenik gidişatına itirazı olan herkesle kucaklaşmak, Türkiye’nin önünde anahtar olacak eli olmak adına bir mücadele veriyoruz. Önümüzde ki süreçte, çok değerli bakan Meral Akşener olmak üzere pek çok insanla, bir araya gelmeyi ümit ediyoruz” dedi.

ÇAĞRININ MUHATABI OLMAYIZ

Uysal, MHP’de ki ayrışma sonrası ortaya atılan yeni parti ile birlikte hareket edip etmeyecekleri sorusuna karşılık, “Böyle bir çağrının muhatabı olmayız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili olarak ise,“Biz devlet yönetme tecrübesi hafızasına sahip bir siyasi parti olarak, terörle mücadelede kayıtsız şartsız destek veriyoruz. Bu manada son dönemlerde dün işine geldikleri için PKK terör örgütü ile müzakere yürütenler, son terörist kalıncaya kadar mücadele edeceğiz noktasına çok şükür gelmişlerdir. Bu da memleket için kazançtır. Bu manada İçişleri Bakanı hüviyeti ile Sayın Soylu’nun verdiği mücadele ile birlikte güvenlik güçlerimizin verdiği mücadele kapsamında insansız hava araçları ile topyekûn üstünlüğü elde ettiği ortadadır” diyerek sözlerini tamamladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap