SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bu sistemle millet nefes alacak

Bu sistemle millet nefes alacak

25 Mart 2017 Cumartesi - 08:28




Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi gazetemize konuştu.





SELAHATTİN ÖZCAN

Halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan’ın ardından çift başlılığın son bularak Türk milletinin nefes alacağına inandığını açıklayan Revi, “7 Haziran öncesi halkın karşısına 6-0 gibi bir hedefle çıkmıştık, bu kez hedefimiz yüzde seksen” dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, referanduma dair Trabzon özelinde hedeflerinin yüzde seksen olduğunu belirtirken, muhalefetin sürekli söylem değiştirdiğini ve vatandaşlara doğruyu anlatmadığını söyledi.

İşte Haydar Revi’nin açıklamaları: “Anayasa değişikliğinin neden yapıldığına iyi bakmak gerekiyor. Aslında 2007 Cumhurbaşkanlığı seçiminde sıkıntı yaşandı ve daha sonra referandum yapıldı. Bunun akabinde 2014 yılında Cumhurbaşkanımız halkın oylarıyla seçilmiş oldu. Aynı zamanda 1 Kasım’da seçmiş olduğumuz bir Başbakanımız var. Dolayısıyla ülkede iki seçilmiş var. Bu yüzden çift başlılık oluyor.”

ANAYASA KİTAPÇIĞI HAVALARDA UÇTU!


“Anayasa değişikliğinin gerekliliği bizim iktidarımızdan önce de ülkeyi yönetenlerin dile getirdiği bir konuydu. Sebebi de Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yaşadıkları uyumsuzluklardı. Bunun birçok örneğini yaşadık. Cumhuriyetimizin ilk kuruluşundan geldiğimiz bugüne kadar bu tarz sıkıntılar hep yaşandı. Bunun bir örneği de 2001 yılında cereyan etti. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, onu oraya getirmekte büyük gayreti olan Bülent Ecevit’le bir tartışma yaşadı ve anayasa kitapçığı havada uçunca memleket adeta dibe vurdu.” 

ÖN HAZIRLIKLAR MHP İLE YAPILDI

“Anayasa değişikliği yıllardır düşünülen bir konuydu ama bugüne nasip oldu. Bunun ön hazırlığı Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte yapıldı. Ardından komisyona geldi, sonrasında Meclis’te üzerinde çalışıldı ve oylama yapıldı. Şimdi de halka sorulacak. Bu değişikliğin getirdiği en önemli özellik, seçilmiş cumhurbaşkanı ve seçilmiş başbakan olmayacak. Ülkede sadece cumhurbaşkanı olacak. Sistemin adı da zaten cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Bu sistemle Türk milleti de nefes alacaktır.”

ÇİFT BAŞLILIKTAN KURTULACAĞIZ

“Mevcut olan yönetim sistemi ülke ihtiyaçlarını karşılamıyor. Onun için yeni bir yönetim sistemine geçilip çift başlılıktan kurtulmak gerekiyor. Bunun yanında özellikle Meclis’in durumu, yargının durumu, gençlerin seçilme hakkı da ilave edilerek Anayasa değişikliği ortaya çıktı. Bu bir referandum, genel seçim değildir. Nasıl bizim partimizin hedeflerimiz varsa Milliyetçi Hareket Partisi’nin de parti tüzüğüne göre hedefleri var. Bu Anayasa değişikliğinde aynı hedefe doğru yürüyoruz.”


ÇALIŞMALAR GENEL MERKEZ KONTROLÜNDE

“Kampanyalarımızı yürütürken diğer siyasi partilerin ne yaptığına bakmıyoruz. Hem Trabzon teşkilatı olarak hem de bakanımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla çalışma metodumuz var. Genel merkezimizin kontrolünde bir çalışma yürütüyoruz.”

HEDEFİMİZ YUZDE 80

“Halkımızın tercihine ve kararına saygılıyız. Sürekli oranlarla vatandaşlarımızı yormak istemeyiz ama yüzde 80 gibi bir hedefimiz var. 7 Haziran öncesi halkın karşısına 6-0 gibi bir hedefle çıkmıştık, şimdi de hedefimiz bu. En son seçimde yüzde 66.6 rakamına ulaşmıştık, hedefimizi bu kez yüzde 80 olarak belirledik. Sayın Devlet Bahçeli’nin de sistemde sıkıntı olduğunu belirtip destek vermesinin ardından MHP ile aynı hedefe gittiğimize göre onların da desteğini hesaba katarak bu hedefi ortaya koymuş olduk.”

CHP AFİŞ ASMAK İSTİYORSA YER VAR


“Cumhuriyet Halk Partisi afiş asmak istiyorsa afiş asacak yer de, bayrak asacaklar yerler de vardır. Ama afişlere ve dolaşan hayır yazılı araçlara bakıyorum hiçbirinde CHP’nin bir işaretini göremedim. Cumhuriyet Halk Partisi neden parti logosunu veya amblemlerini kullanmıyor bunu da bilmiyorum.”

ERDOĞAN TRABZON’A GELECEK

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, nisan aydında Trabzon ve Rize’de aynı gün miting düzenleyecek. Biz Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile birlikte sahildeki ilçelerde çalışmalar yaptık. Şimdi de bakanımızla iç kesimlerdeki ilçeleri gezeceğiz. Bu ziyaretlerimizde meydanlarda ve kapalı salon toplantılarında vatandaşla buluşuyoruz. İlçe mitinglerimiz de olacak.”

DEVLET DESTEĞİ İDDİASI YALAN

“Benim kullandığım aracın belediyenin aracı olduğu ve şoförün de belediyenin personeli olduğu iddia edildi. Bu iddialar gerçek değildir. Referandum kampanyamızda yaptığımız çalışmalar tamamen parti çalışmalarımızdır. Bütün broşürler, otobüsler hepsi tamamen planlı, programlı ve Genel Merkez’in onayı ile  yapılan çalışmalardır. İddia edildiği gibi devlet imkanları kullanılmıyor, bunlar yalandır. Diğer siyasi partilerle sorunumuz olmaması için gayret ediyoruz. Biz bir yarış içerisindeyiz. Onlar da çalışmalarını yapsınlar ve halkın karşısına çıksınlar. Bizi aşağı çekmeye çalışmasınlar. Biz tecrübelerimizi kullanıyoruz ve hazırlıklarımızı yapıp sahaya ona göre çıktık. Çalışmalarımız için devlet desteğinden bahsetmek doğru değildir.”


ALGI YARATILIYOR

“Hayır oyu verenler teröristtir diye bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunu Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da söylemedi. Bizlerin vatandaşımıza öyle bir şey söyleme şansımız yok. Bizim hayır oyu verecek seçmenlere bu denli bir eleştirimiz olamaz. Bizim eleştirimiz yönetim anlamında olur. Biz il başkanıyla karşılıklı eleştiri yapabiliriz ancak genel başkanların da karşılıklı eleştirileri olabilir. Ama şunu söylüyoruz ki terör örgütleri ve FETÖ hayır diyor. Artık Avrupa’da da birçok ülkede hayır kampanyası yürütülüyor. Biz bunların altını çizip hayır kampanyası yürütenlere dikkat çekmek istiyoruz.”

KARARI VERECEK OLAN MİLLETTİR

“Referandumda kararı verecek olan millettir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız anayasa değişikliğini anlatma gayretindeler. Bizim yaptığımız çalışmalar ve gayretler de buna yönelik. Vatandaşımız seçme konusunda çok iyi ve bilinçli. Son seçimlere baktığımızda bunu açıkça görüyoruz. Bizim tek görevimiz vatandaşa Anayasa değişikliğini anlatmak. Üç kampanya geçirdik. Gittiğimiz bir caddede bana, ‘Yine seçim var, seçimden seçime geliyorsunuz’ dediklerinde ‘Biri teşekkür için olmak üzere dört defa geldim’ dedim. Ayaklarına giderek vatandaşın önemine dikkat çekiyoruz. Vatandaş bu buluşmalara önem veriyor.”

MUHALEFET SÜREKLİ SÖYLEM DEĞİŞTİRİYOR


“Muhalefet her gün başka bir şey söylüyor. Önce CHP Genel Başkanı, yeni sistemde Meclis’in fesholacağını söyledi, sonrasında muhtarlıkların kapanacağını dile getirdi. Geçenlerde de lokantaların kapanacağını söylemiş! Muhalefet sürekli söylem değiştiriyor. Şimdi de ‘terör örgütü evet verecek’ diyorlarsa ona da diyecek bir yorumum yok. Doğruları anlatmıyorlar. Vatandaşımız bunu ölçecek durumda.”

VEKİL SAYIMIZ AZ

“Türkiye’de milletvekili sayısı az. Cumhuriyet ilk kurulduğunda 13 milyon nüfusumuz varken 337 milletvekilimiz vardı.  O oranı korusaydık şimdi 2 bin küsür milletvekilimizin olması gerekiyordu. Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkması, Anayasa değişikliği yapılırken onun da değerlendirilmesi anlamı taşımaktadır. Yoksa değişikliğin ana nedenlerinden birisi değildir bu olay. Bizde 143 bin vatandaşa bir milletvekili düşüyor ama çevremizdeki ülkelere baktığımızda bu rakam 40 bin civarında. Dünya ortalamasına göre, nüfusumuza oranla milletvekili sayımız çok az.”

SOYLU’NUN KATKILARI ÇOK BÜYÜK

“Trabzon halkı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu her zaman destekliyor. Her fırsatta sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler bunu dile getiriyor. Sayın bakanımız da bunu hak ediyor. Diğer illerden arayan arkadaşlarımız ve teşkilat mensuplarımız da aynı ilgiden bahsediyor ve bakanımıza destek oluyorlar. Bakanımız çok dinamik bir isim. Terörle mücadele yoğunluğunda Trabzon’a büyük katkıları oluyor. Trabzon’un en büyüğünden en küçüğüne kadar bütün sorunlarıyla uğraşıyor. Sayın bakanımız Trabzon’un meselelerine hakim ve hepsini de takip ediyor.”

TANKIN ALTINA YATIYOR AMA SEÇME HAKKI YOK

“18 yaş uygulaması için ‘çoluk çocuk mu bu memleketi yönetecek’ diyorlar. 18-25 yaş arasına seçme hakkı yoktu, artık o verilecek. 18 yaşındaki bir insan evlenebiliyor, iş kurabiliyor, askere gidebiliyor, tankın altına yatabiliyor; ama seçme hakkı? Bunu neden konuştuklarını anlayabilmiş değilim.”

YOK ÖYLE BİR ŞEY

“Parlamento kapatılacak deniliyor, yok öyle bir şey. Sayın Bakanımız Soylu bu konuyu çok iyi şekilde anlatıyor. Diyor ki, ‘Ben Trabzon milletvekiliyim, Meclis’e gitmem gerekiyor ama iki aydır Meclis’e gidemiyorum. Çünkü bu tarafta da ağır işlerim var. Meclis’e gitsem burayı aksatacağım.’ Dolayısıyla milletvekili milletvekilliğini yapacak, bakan da bakanlığını yapacak.”

MECLİS KENDİ İŞİNİ YAPACAK

“Şu anda seçimler yapılıyor ve parlamento içerisinden bakanlar seçiliyor. Dışarıdan bir tane bakan alsanız hemen kıyamet kopuyor ki ‘550 kişi arasında bunu yapacak biri kişi yok mu’ diye. Şimdi öyle bir şey kalmayacak. Meclis kendi işini yapacak ve profesyonel de bir yönetim oluşacak.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap