SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Bölgede Trabzon sil baştan

Bölgede Trabzon sil baştan

09 Nisan 2015 Perşembe - 10:38








AK Parti Trabzon milletvekili adayları günlerdir merak ediliyordu. AK Parti Genel Merkezi'nin Karadeniz Bölgesi'nde eski milletvekillerinin tamamını liste dışı bıraktığı tek il Trabzon oldu. Trabzon'dan bir önceki dönem milletvekili olan Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu ve Erdoğan Bayraktar bu dönem listelerde yer almadılar. Eski Bakan Faruk Özak ise 'Üç dönem kuralı' nedeniyle liste yer alamadı. Artvin'de mevcut milletvekili İsrafil Kışla yine birinci sıra devam eden isim oldu. Rize'de ise Hasan Karal liste başı olurken iki yeni isim eski, il başkanı Hikmet Ayar ve Osman Nuri Bak listeye dahil oldu. Gümüşhane'de iki milletvekili de görevine devam dedi. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün bölgede tek yerlerini bir önceki seçimlere oranla koruyan isimler oldular. Bayburt'un tek milletvekili Bünyamin Özbek listede yer alırken bu dönem liste başı olarak Naci Ağbal Bayburt'ta birinci sıra aday oldu. Giresun'da ise Has Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Turan Alçelik liste başı olurken eski milletvekilleri Adem Tatlı ve Mehmet Geldi yerlerini koruyan isimler oldular. Ordu'da ise liste başına Numan Kurtulmuş geldi, eski milletvekillerinden İhsan Şener yerini koruyan tek isim oldu.

MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI VİTRİNDE

MHP 25. Dönem milletvekili adaylarını 2014 yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan isimleri liste başı yaptı. Liste başı olarak Trabzon'da değişikliğe gitmeyen MHP yine eski bakan Koray Aydın'ı liste başı yaptı. 2011 genel seçimlerinde MHP bölgede tek Trabzon'dan milletvekili çıkarmayı başarmıştı. MHP Artvin'de vitrine Baro başkan adayı olan genç bir ismi Avukat Muhammet Altunal'a yer verdi. Rize'de ise eski il başkanı Osman Cem Kazmaz vitrinde. Giresun'da 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olan Dr. Orhan Erzurum ismi yer aldı. Gümüşhane'de yine eski bir belediyeci ve 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olan Mustafa Canlı ismine yer verildi. Ordu'da eski milletvekili ve 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olan Cemal Enginyurt liste başında yer aldı. Bayburt'ta MHP liste başı olarak Dr. Karabey Kadri Karaoğlu listede. MHP bölgede tanınmış ve halk nezdinde bilinen isimlerle yola çıkmayı tercih etti.

AK PARTİ LİSTESİ TEŞKİLATLARDAN

AK Parti Trabzon milletvekili adayı olarak gösterilen 5 isim partinin birçok kademesinde görev yapmış kişiler. Partinin teşkilat başkanlığını yapan Süleyman Soylu, eski il başkanları olan Muhammet Balta ve Adnan Günnar, partide birçok dönem il başkan yardımcısı olarak görev alan Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora ilk 6'da yer aldılar. AK Parti Trabzon'da bir tek bürokrat olarak Prof. Dr. Nihat Tosun ismine yer verdi. Kuruluşunda partiye katılan Muhammet Balta sırasıyla il genel meclisi üyeliği, il genel meclisi başkanlığı, il başkanlığı, bakan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. Adnan Günnar ise sırasıyla 2007 milletvekili aday adaylığı, 2009 il başkan yardımcılığı ve 5 yıl İl başkanı olarak görev yaptı. AK Parti Trabzon'da Günnar ile briklikte girdiği 5 seçimde şehirde rekorlar kırmayı da başarmıştı. Ayşe Sula Köseoğlu AK Parti'de il yöneticisi olarak görev yaptı. Daha sonraki yıllarda il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ardından 2011 genel seçimlerinde aday adayı oldu. Şimdi ise listeye aday olarak konuldu. Trabzon'da AK Parti'nin ilk türbanlı adayı da oldu. Salih Cora AK Parti kurulurken gençlik kollarından il yönetimine gelen bir isimdi. Uzun yıllar il başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Ardından 2011 genel seçimlerinde aday yapıldı. Şimdi de Trabzon'da yeniden listeye kondu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap