SON DAKİKA



Haber > Siyaset > AK Parti içini temizlemeli

AK Parti içini temizlemeli

27 Eylül 2017 Çarşamba - 08:15








Geçmişin 40 yılına damga vuran ve ardından 15 Temmuz da darbe girişimi ile midesini gösteren FETO terör örgütünün asıl amacı ortaya çıkmış oldu, Herkes aynı şeyi söylüyor. Türkiye büyük bir tehlike atlattı. Doğru, tehlike bitti mi? Diye sormak gerek, FETO devam ediyor, öncelikle korunan kişiler var, birilerini birileri muhbir olarak kullanarak işedikleri yatağın üzerine örtü örtenler var, öncelikle yorgan açılmalı, koku çıkmadan yorgan açılıp temizlik yapılmalı. Bir tek Cumhurbaşkanının mücadelesi ile bu temizlik yapılamaz.

Tek başına mücadele etmekte, ne kadar daha? Çevreye bakıyorum, Cumhurbaşkanı’nın güvendiği çevreye baktığımda pisliğin içinde olanlar olduğu duyumları geliyor. Artık herkes “Ben buydum, buyum” demeli, tabii biraz zor ama Cumhurbaşkanı’nın etrafında artık çok güvenilir insanlar olmalı, çoğunun güvenilir olduğunu düşünmüyorum. FETO gitmeden menzil geliyor, sürekli Türkiye’de tarikatlar gurubu değişik isimler ile karşımıza çıkmakta. Hayatımda hiçbir tarikata üye veya başka bir türlü katkı sağlamadım, hiçbirinde yer almadım, bu tür tarikatların her zaman insanlar arasında bölücülük olduğuna inandım.

Benim tek bildiğim ve kur-an da yer alan İslam’ın şartının 5 olduğu ve bu şartların yerine getirilmesi ile insanların huzur bulduğudur. Bunun dışında hangi tarikat, hangi cemaat olursa olsun hepsine karşı oldum. İnsanlar dinini İslam şartlarına göre yaşamalı diye düşünüyorum. 2019 seçimleri yaklaşmakta, tabii AK Parti içinde mutlaka büyük bir temizlik olacak, siyasilerin cemaat ve tarikatları önemsediğini biliyorum.

Oy potansiyeli olan bu guruplara karşı siyasilerin oy avcılığı ile bunlara yaklaşacağı da bir gerçek. Bu ülkede her zaman, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar tarikat ve cemaatlerin bir yerlerden seslerinin çıktığını duymak mümkün, fazla değil, şöyle geçmişe baktığımız yakin bir tarihte insanlar domuz bağı ile öldürülmedi mi, en basiti bu ülkenin yetiştirdiği , harcama yaptığı askerler insanların üzerine bomba atıp kurşun yağmuruna bulunmadı mı?..

Cumhurbaşkanı 2019 seçimlerinde tarikat ve cemaat temizliğinin yanı sıra güvenilir, ülkesini seven insanlarla hareket etmeli, bu ülke bir başka tarikat veya cemaati kaldıramaz, herkes Cumhurbaşkanı kadar dik duramaz, üst kademelere yerleşen, kendilerini gizlemeye çalışan, halı altından sopa gösteren siyasiler artık temizlenmeli. Artık adama göre değil, işe göre adam yerleştirilmeli, çevremize baktığımızda burnunu çekmesini bilmeyen insanlar birilerinin tavsiyesi ile koltuk doldurmuşlar, bu insanların yerine işi bilen, işini seven ve memleketini seven insanlara yer verilmeli. İnsanlar üzerinde siyaset aranmamalı, siyasi kimlik yerine tecrübe ve liyakat ön plana çıkartılmalı.


Öyle insanlar biliyorum ki, siyasi kimlikler ile müdürüne, karşı tehditler savurmakta, iş yapan insanlarını seven ve üretimden yana olan insanların önünü kesmeye kimsenin hakkı yok, siyasi kimlikleri ile elbise giyen, kravat takan kendilerini insan yerine koyan o kadar maymun kılıklılar var ki bunları temizlemek o kadar kolay değil. Yine siyaset sayesinde belli yerlere kadar gelen, ardından çevresine kimliği ile tehditler savuran, o kadar şerefsizler var ki, bu şeref yoksunu insanların mutlaka yetkileri ellerinden alınmalı.

AK Parti teşkilatlarına baktığımızda düne kadar yolda boş gezen bazı insanlar bugün iş adamı olmuş, partisinin aleyhine çalışmaya başlamışlar. Hani derler ya Büyütürsün yetimi?.. Partide yenilemeler başladı, bu yeniliklerde mutlaka birlik ve beraberlik sağlanmalı, hiç kimse ama hiç kimse menfaatleri doğrultusunda hareket etmemeli, insanları küçük görmemeli ve iş yapanların önüne set olmamalı.

Geçtiğimiz günlerde 35 yıllık arkadaşım Rize’de bir kurum müdürlüğünü yapan dostumun yanına uğradım, sinirleri tavan yapmış, kızı ve damadı hakim olmuş, FETO’dan meslekten atılmışlar, bu insanın değil kızı, ecdadında değil FETO’cu, tarikatçı bile bulmak zor, her hangi bir belge var mı diye sorduğumda, “Zaten kızgınlığım ondan, bir belge, bir ip ucu kadar delil olsa, isyan etmeyeceğim. Hiçbir şey yok, benim isyanım onda, sorduğumda ise kimse cevap veremiyor, bebekleri var ve sağlık hizmeti alamıyorlar” diye dert yandı. İnsanlar artık temizse temizdir, hiçbir delil, hiçbir bağlantı yoksa bu insanları damgalamak doğru değildir. Dileğim güzel bir ülkede güzel insanlar ile güzel günler görmektir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap