SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Af teklifimizi tasvip etmiyorlarsa kabul etmezler

Af teklifimizi tasvip etmiyorlarsa kabul etmezler

22 Ekim 2018 Pazartesi - 17:30




Af teklifi ile ilgili açıklama yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değerli milletvekilleri teklifimizi tasvip etmiyorlars





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci  etabının açılış töreninde yaptığı konuşmada, şartlı ceza indirimiyle ilgili  tekliflerine yönelik değerlendirmelerini titiz bir bakış açısıyla takip ve analiz  ettiklerini belirtti.
 Erdoğan'ın ifadelerini hatırlatan Bahçeli, MHP'nin zan ve töhmet  altında bırakılmasının asla doğru olmadığını, partisinin yüzeysel ve üstünkörü  bir şekilde uyuşturucu suçuyla yan yana getirilmesinin, şayet art niyet değilse,  kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnat olduğunu aktardı.
 
Milliyetçi-ülkücü hareketin uyuşturucuyla mücadele verdiğini ve bu  uğurda her türlü imkanıyla fedakarlık gösterdiğini vurgulayan Bahçeli, şartlı  ceza indirimiyle ilgili teklifin uyuşturucu temeline indirilerek, bunu tahrip ve  tahrif etmenin fahiş bir yanlış, fuzuli bir demagoji olduğunu ifade etti.
 
Bahçeli, af teklifinin 24 Eylül'de Meclise sunulduğunu anımsatarak,  şunları kaydetti: "Şu anda Adalet Komisyonunda görüşülmeyi beklemektedir. Adalet ve  Kalkınma Partisi'nin değerli milletvekilleri teklifimizi tasvip etmiyorlarsa  kabul etmezler, takdir ediyorlarsa onay verirler. Mesele bu kadar basittir. Hiç  kimseyi zorlayan yoktur, baskı kuran yoktur. Milletin temsilcileri hür  iradeleriyle gereği neyse onu yaparlar. Karar ve yetki TBMM'nindir. Ancak  Milliyetçi Hareket Partisini meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak  siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır. Siyasi nezaket ve nezahet, aynı  zamanda ittifak ruhu ve duruşu muhataplarına inkar ve ihmal edemeyecekleri  sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun ifa ve ifadesi millete verilmiş  sözlerin, milli bekayı muhafaza azminin tezahürü ve teminidir."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap