SON DAKİKA



Haber > Siyaset > 7 Haziran için son gün bugün

7 Haziran için son gün bugün

06 Nisan 2015 Pazartesi - 11:02








7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesinde partiler yarın Yüksek Seçim Kurulu'na geçici listelerini teslim edecek. Trabzon'da AK Parti, CHP ve MHP'nin hangi ismi liste başı yapacağı merak ediliyor. AK Parti'de Trabzon için Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, eski bakan Erdoğan Bayraktar, eski milletvekilleri Şeref Malkoç ve Asım Aykan isimleri ön plana çıkıyor. AK Parti'de son dakika sürprizi olacağını söyleyenler de oldukça fazla. Peki, CHP'de liste başı kim olacak? Yapılan eğilim yoklamasında Av. Haluk Pekşen birinci çıkmış ve liste başı olmayı garantilemişti.

Bu arada Volkan Canalioğlu'nun yeniden liste başı olacağı ileri sürülüyor. Fakat bu ihtimal CHP'de yeni bir kriz meydana getirir. Trabzon'da CHP yeniden bir sıkıntı yaşamak istemez, bu nedenle Haluk Pekşen liste başı olarak partide en garanti isim gibi duruyor. MHP'de ise Koray Aydın yeniden liste başı olacak gibi. Karadeniz bölgesinde 2011 genel seçimlerinde MHP tek milletvekilini Trabzon'dan çıkarmıştı. O isim de Koray Aydın'dı. Aydın’ın başka bir şehre kaydırılması durumunda Trabzon'da liste başında Hüseyin Örs olacağı söyleniyor. "Yediden yetmiş yediye herkesin adamı Hüseyin Örs" sloganıyla çalışmalarına devam eden Örs için 'liste başı' beklentisi de oldukça fazla.

REVİ KİMLERİ BULUŞTURDU?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yine önemli bir organizasyona imza attı, partide bu güne kadar görev yapan ve hayatta olan kişileri yemekli bir toplantıda bir araya getirdi. AK Parti’nin 7 Haziran genel seçimlerinde hedefi belli: Hem anayasayı değiştirecek hem de başkanlık sistemini inşa edecek oya sahip olmak. Bunun yolu da 400 milletvekilinden geçiyor. Peki, bu mümkün mü? Trabzon cephesinde ise hedef 6-0 yapmak. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, dün de amaca yönelik 'Geçmişten geleceğe el ele, gönül gönülle daima Yeni Türkiye' sloganıyla partisinin Trabzon’da görev yapmış olan eski il başkanlarını, il yöneticilerini ve eski-yeni belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları başkanlarını yemekli bir toplantıda buluşturdu. Katılımın çok üst düzeyde olan toplantıda birçok isim de hasret giderdi. Revi göreve geldikten sonra yaptığı organizasyonlarla adından söz ettirmeyi başarıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap