SON DAKİKA



Haber > Sanat > Türkü resitali

Türkü resitali

09 Mart 2017 Perşembe - 15:00




Trabzon’un yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan ve Karadeniz türkülerini hafızalarımıza kazıyan büyük usta Cemile Cevher Çiçek, Trabzon’da düzenl





Trabzon Büyükşehir Belediyesi, KTÜ Devlet Konservatuarı, TRT Trabzon Müdürlüğü ve Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Cemile Cevher’i Anma Programı’ KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. KTÜ’deki anma programı önce; TRT THM ve Oyunları Merkez Müdürü Kubilay Dökmetaş, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan Dr. Süleyman Şenel, TRT İstanbul Radyosu THM Korosu emekli şefi Tuncer İnan, TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı İbrahim Can, Kemençe üstadı Hasan Sözeri’nin oğlu Osman Sözeri ve Kemençe üstadı Hasan Tunç’un oğlu Yılmaz Tunç’un katıldığı panelle başladı.

BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLER

Panelin ardından KTÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Doç.Dr.Abdullah Akat’ın yönettiği, Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü ile TRT Türk Halk Müziği Gençlik Korolarının karmasından oluşan ‘Cemile Cevher Türküleri’ programı start aldı.  Birbirinden güzel eserlerin icra edildiği programda ayrıca TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı İbrahim Can ve TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Özlem Üngör de sahne aldılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap