SON DAKİKA



Haber > Sanat > Terapi gibi sergi

Terapi gibi sergi

20 Mart 2017 Pazartesi - 09:59




Mizah Sanatı Derneği’nin organize ettiği 5. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi Ortahisar Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı. Terapi niteliğindeki sergi sa





Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mizah Sanatı Derneği'nin düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Trabzon Fotoğrafevi Derneği ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği'nin desteklediği 5. Görsel Mizahi yapıtlar sergisi Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Serginin açılışını Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov, il Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon Sanatevi ve Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, sanatçılar, sanatseverler birlikte açtılar.

MİZAHIN BAŞKENTİ

Açılışta birer konuşma yapan Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç ve Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu mizahın bir terapi olduğunu belirterek; geleneksel hale gelen serginin bundan sonraki süreçte de hayatiyetini sürdürmesi için sanatçıların güç birliği yapmaya devam etmeleri gerektiğini, Trabzon’un kültürel ve sanatsal geçmişinden günümüze uzanan süreçte gerek yazılı basında, gerekse gerçekleştirilen etkinliklerle önemli işlerin başarıldığını belirttiler. 1900 yılların başından bu güne gelen köklü bir mizah kültürünün olduğunu, bunu da çıkarılan gazete ve dergilerle gösterdiğini söyleyerek Trabzon’un mizahın başkenti olduğuna vurgu yaptılar.  Bastırılmış olan 3 ve 4. Sergilerin albümleri sanatseverlere hediye edildi. 25 Mart’a kadar açık kalacak olan mizah temalı sergi karikatür, fotoğraf ve heykel eserlerden oluşmakta.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap