SON DAKİKA



Haber > Sanat > Hikayelerle Çanakkale

Hikayelerle Çanakkale

18 Mart 2017 Cumartesi - 15:23




Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü usta öğreticisi Hikmet Akçelik ve kursiyerleri tarafından “Hikayeleriyle Çanakkale” sergisi açıldı. Se





Türkiye tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan ve dönüm noktası olarak kabul edilen ‘18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıldönümü nedeniyle, Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü usta öğreticisi Hikmet Akçelik ve kursiyerleri tarafından “Hikayeleriyle Çanakkale” sergisi açıldı. Emekli deniz astsubayı olan ve sanatın çeşitli kademeleriyle yakından ilgilenen Hikmet Akçelik, uzun süredir üzerinde çalıştığı ahşap yakma sanatından Çanakkale Savaşı’nı ve kahramanlarını anlatan özel çalışmayı Trabzonlular’ın beğenisine sundu.

DAVETLİLERE MİNİ DİNLETİ

Alacahan’daki sergiye başta Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca olmak üzere, Trabzon Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Barış Bıçak, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, işadamı Ergin Aydın, Sahil Güvenlik Grup Komutan Yardımcıları, rütbeli personeller ve askerlerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.  Çanakkale Zaferi’ni kısaca özetleyen çalışmasından kesitler sunan Hikmet Akçelik katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti. Çanakkale’de savaşan askerlerin ve o dönemde yaşanan zorlukların hatırlanması amacıyla tüm katılımcılara Çanakkale menüsü üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi. Programın sonunda bestekar-şef Özdemir Hafızoğlu kanunuyla davetlilere mini bir dinletide bulundu. Daha sonra tüm davetliler Hafızoğlu’na eşlik ederek hep bir ağızdan “Çanakkale Türküsü”nü seslendirdiler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap