SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Uzun boylularda kanser riski daha yüksek

Uzun boylularda kanser riski daha yüksek

04 Ekim 2015 Pazar - 17:13




İsveçli uzmanların beş milyon kişi üzerinde yaptığı incelemede kanser riski ve boy uzunluğu arasında bir ilişki bulunduğu tezini destekleyen sonuçlar





Çalışmada uzun boylu insanların başta meme ve deri olmak üzere, kansere biraz daha yatkın oldukları sonucuna varıldı.Yetişkinlikte her 10 santimetrelik boy farkının kadınlarda kanser riskini yüzde 18, erkeklerde ise yüzde 11 yükselttiği hesaplandı. Ancak uzmanlar çalışmada diğer birçok risk faktörünü dikkate almadıklarını vurguladı ve uzun Daha önceki bazı araştırmalar da boy ve kanser riski arasında bir ilişki kurmuştu, ancak bu ilişkinin nedeni açıklanamadı. Stockholm’deki Karolinska Enstitüsü'nden uzmanlar 50 yıldan uzun süre çok sayıda İsveçli yetişkini takip etti. Buna göre uzun boylu kadınlarda meme kanseri riski yüzde 20 artarken, deri kanseri riski hem uzun boylu erkek, hem de kadınlarda yüzde 30 yükseliyor.Araştırma ekibinden Dr. Emelie Benyi sonuçların risk faktörlerinin tespit edilmesine yardımcı olup, yeni tedavilerin gelişmesini beraberinde getirebileceğini söyledi. Ancak Beyi "Kanser birçok faktörden kaynaklanabildiğinden, araştırmamızın sonuçlarının bireysel vakalara nasıl bir etkisi olacağını tahmin etmek zor" diye ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap