SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Prostat büyümesine borlu ilaç tedavisi

Prostat büyümesine borlu ilaç tedavisi

09 Eylül 2018 Pazar - 17:09




Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, bor mineralinin prostat büyümesi tedavisinde olumlu etk





Prostat büyümesine borlu ilaç tedavisi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) TıbbiBiyoloji  Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz,gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK’ın desteğiyle 3  yıllık bir çalışmanın ardından iyi huylu prostat büyümesindeki iltihaplanmanın  durdurulmasına yönelik "Benign prostat hiperplazisinin bor türevleri ile  tedavisi" projesini tamamladıklarını belirtti.
 Projenin tamamlanmasının ardından bor mineralinin prostat büyümesine  karşı olumlu etkilerini ispatladıklarını dile getiren Korkmaz, borun mineral  olarak çeşitli gıdalar yoluyla insan hayatında zaten var olduğunu, günlük  tüketilen çay, çerez gibi gıdaların içine yerleştirilebilecek bor gübresinin  olası sağlık problemlerinin önüne geçebileceğini ifade etti. İyi huylu prostat büyümesinin önüne bor ile geçilebileceğini  belirlediklerini aktaran Korkmaz, şöyle konuştu:
 "2009 yılında erkekler üzerindeki çalışmalarda, günlük 6,5 miligram  doğal yollarla alınan bor miktarının prostat büyümesini engellediği  konusunda  ilk bulgulara ulaşmıştık. Bu bulguların üzerinde çalışmalarımıza devam ettik ve  2014 yılında TÜBİTAK'tan destek alarak 3 yıllık bir proje başlattık, bu 3 yılın  neticesinde önemli bilgilere ulaştık. İyi huylu prostat büyümesinin  durdurulmasında sentezlediğimiz bor bileşeninin etkili olduğunu ortaya koyduk."
 
Korkmaz, bu konuda hazırladıkları bir ilaç için patent başvurusu  yaptıklarını kaydederek "Gerekli incelemeler sürüyor. Askıda olan başvurumuz  ilerleyen dönemlerde onaylandığında Manisa Celal Bayar Üniversitesi ekibi olarak  çok büyük bir araştırmaya imza atmış olacağız." dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap