SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Pırasanın insan vücuduna saymakla bitmeyen faydala

Pırasanın insan vücuduna saymakla bitmeyen faydala

12 Mart 2019 Salı - 13:48




Özellikle kışın tüketildiği bilinse de yaz aylarında tüketilebilen pırasanın insan vücuduna inanılmaz faydaları bulunuyor.





Eski imparatorluklardan mutfağımıza kadar gelen pırasa, içerdiği mineraller sayesinde kaynatılıp püresi yapılan ve yanık izlerini gidermede kullanır, psikolojik hastalığı olanlara yedirilirmiş.

Akdeniz ikliminde yetişen pırasa her mevsim yetişme özelliğine sahiptir. Peki pırasanın faydaları nelerdir? İşte pırasanın saymakla bitmeyen faydaları...

Pırasanın faydaları
- Pırasa, içerdiği magnezyum ve kalsiyum maddeleri sayesinde kemiklerin ihtiyacı olan mineralleri yüzde 60 oranda karşılar. 
- İçeriğinde yağ barındırmayan pırasa kilo aldırmaz. Obeziteye karşı en etkili bitkilerden biridir. Lif sayesinde tokluk hissi vererek uzun süre yemek ihtiyacını önler. Ayrıca vücuda enerji verir. 


- Pırasa, içerdiği mineraller sayesinde beyinin uyuşmasını etkileyerek uyku haline sokar. Bu süreç içerisinde de vücudun kendisini yenilemesini destekler. 
- Bağışıklığı güçlendirir. Hastalıklara karşı kalkan oluşturur. Kış aylarında yüksek oranda yaşanan sağlık sorunlarını azaltır.
-Vücudun oksijen seviyesini dengeleyerek yaşanan basınç sorununu sıfırlar. Vücuttaki dengesiz basınç ciddi baş, burun ve kulak ağrısına neden olur.




- Folik asit sayesinde sindirim sisteminde meydana gelen bozulmaları düzenleyerek stres, depresyon ve yorgunluk gibi sağlık sorunlarının yaşanmasını azaltır.
-Beyin hafızasını güçlendirerek konsantrasyonu artırır. Folik asit maddesi özellikle hamilelik ve gelişim çağlarında alınması gereken önemli bir maddedir.
-Bir tabak pırasa günlük demir oranını karşılayarak kansızlığı gidermede yardımcı olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap