SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Koronadan sonra yeni salgın: Dijital obezite

Koronadan sonra yeni salgın: Dijital obezite

15 Mayıs 2022 Pazar - 11:58




Dünya, Kovid-19 sonrasında yeni salgın olarak ortaya çıkan ‘dijital obezite’ ile karşı karşıya. Bu soruna dikkat çekmek amacıyla Türk Eğitim Derneği’nin (TED) düşünce kuruluşu TEDMEM, dün TED Ankara Koleji ATA Sahne’de Dijital Obezite temalı 5. Uluslararası Eğitim Forumu’nu düzenledi.





Forumun açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların toplumdaki en eşitlikçi kurumlar olarak varlığını sürdürmeye devam ettiğini belirterek “Eğitim forumunun teması olan dijital obezite konusu, dijital enstrümanların okul ortamı yerine ikame edilip edilemeyeceğinin tartışması bağlamında da bize çok büyük fırsatlar sunuyor. Dünya daha önce hiç deneyimlemediği bir dönemden geçti... Sosyoloji değişti, davranış tarzları, ilişki tarzları değişti. Bu süreçten en fazla etkilenen eğitim sektörü oldu” dedi.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise dijital obezitenin dijital içeriklerin aşırı tüketimi sonucu ortaya çıkan bir durum olduğunu söyleyerek, “Bu konuyla ilgili temel vurgumuz ise zihin şişmanlığıdır. Teknolojinin aşırı kullanımına bağlı olarak bir an bile teknolojiden kopamaz hale gelmek, bizi birer bağımlıya dönüştürüyor. Bu riski ciddiye alıp üstesinden gelme yollarını konuşmazsak dijital obezite hayatlarımızı fiziksel obeziteden bile daha olumsuz etkileyecek” dedi. Alman fütürist, yazar, Gerd Leonhard da teknolojiyle birlikte gelecekte insanları bekleyen değişimlerle ilgili bilgi verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap