SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Çocuklarda yapılan vahim araştırma! Antikorlar korumuyor…

Çocuklarda yapılan vahim araştırma! Antikorlar korumuyor…

30 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:32




ABD’de yapılan bir araştırmada koronavirüs geçiren çocukların yeniden hastalanabildiği ortaya çıktı.





Araştırmada daha önce Covid-19 geçirmiş olmanın Omicron varyantına karşı bir koruyuculuk etkisi yaratmadığı belirtildi. Nature Communications isimli hakemli dergide yayınlanan araştırmada Covid-19 geçiren çocuklarla koronavirüsü aşısı olan çocukların yeniden hastalanma oranları karşılaştırıldı. Araştırmada koronavirüsü geçirenlere Omicron varyantının bulaştığı belirtilirken, aşı olanlarda ise yeniden hastalanma oranının düşük olduğu belirtildi.

BAĞIŞIKLIK DEĞERLERİ İNCELENDİ

Bilim insanları Covid-19 geçiren 62 çocuğun, hastalandığı hastaneye kaldırılan 65 çocuğun ve hafif semptomlarla iyileşen 50 çocuğun kan değerlerini inceledi. Alfa, beta, gama, delta ve omicron varyantlarına karşı bu hastalarda bağışıklık değerleri incelendi. Araştırmayı yürüten Adrienne Randolph, “Omicron varyantı önceki varyantlara göre çok daha farklı. Çok fazla mutasyona uğradığı için antikorlardan kaçabiliyor. Aşı olmayan çocuklar halen risk altında” dedi.

AŞI İÇİN UYARDI

Öte yandan iki doz Covid-19 aşısı olan çocuklarda varyantlara karşı koruma etkisinin yüksek olduğu belirtildi. Randolph, bu araştırmalardan sonra ebeveynlerin çocuklarına aşı yaptırması gerektiğini de dile getirdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap