SON DAKİKA



Haber > Sağlık > C vitamininde limonu sollayan tek meyve

C vitamininde limonu sollayan tek meyve

22 Şubat 2024 Perşembe - 18:10




Tanesi 54 lira: Kalsiyum, magnezyum ve demir zengini! Beyni koruyup kolesterolü bitiriyor





Tropikal meyveler, son dönemlerin en popüler besin kaynakları arasında yer alıyor. Özellikle ülkemize de son yıllarda sıklıkla getirilen ve sevilen bu meyve çeşitlerinin birbirinden farklı etkileri bulunuyor. Karambola ismi ile bilinen ama yıldız meyve ismi ile ünlenen o meyve de pek çok derdimize derman oluyor. İşte son yılların popüler lezzetlerinden olan yıldız meyvesinin sağlığımız üzerindeki etkileri ve mucizeleri!

Yıldız meyvesi, tropikal bölgelerde yetişen ve lezzetli tadıyla dikkat çeken bir meyvedir. Hem tatlı hem de ekşi bir lezzeti olan bu meyvenin sağlığa birçok faydası bulunur. İşte yıldız meyvesinin sağlığımız üzerindeki inanılmaz etkileri! 

KABIZLIĞI ÖNLEYEN LİF ZENGİNİ ETKİ! 

Yıldız meyvesi, lif bakımından zengindir. Lif, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık sorununu önler ve sindirim sağlığını destekler. Bağırsak içerisindeki boşaltıma yardımcı enzimleri artıran ve florayı destekleyen yapısı sayesinde son derece faydalı olan karambola yani yıldız meyvesi, bu tip şikayetleri olanlar için bir kurtarıcı niteliğindedir.

C VİTAMİNİ DEPOSU 

C vitamini deposu olarak da bilinen yıldız meyvesi, limonu sollayan tek meyve olarak da ünlenmiş durumda. Bu vitamin, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuttaki serbest radikallere karşı koruma sağlar ve cilt sağlığını destekler. C vitamini aynı zamanda vücutta demir emilimini artırdığı için de alınması elzem olan vitaminlerin başında gelir. Yıldız meyvesi de sağlıklı C vitamini alımı için en ideal meyvedir.

ANTİOKSİDAN DOLU 

Yıldız meyvesi, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, vücudu zararlı serbest radikallere karşı korur ve hücre hasarını önler.

KEMİK SAĞLIĞI DESTEKÇİSİ 

Yıldız meyvesi, kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi mineral bakımından zengindir. Bu mineraller, kemik sağlığını destekler ve kemik yoğunluğunu artırır.

KİLO KONTROLÜ YARDIMCISI 

Lif içeriği ve düşük kalorisi sayesinde yıldız meyvesi, kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Düşük kalorili bir atıştırmalık olarak tüketilebilir ve tokluk hissi sağlayarak aşırı yeme riskini azaltabilir.

SİNDİRİME YARDIMCI 

Yıldız meyvesi, sindirime yardımcı olan enzimler içerir. Bu enzimler, sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sisteminin daha verimli çalışmasını sağlar.

Kaynak: Posta Gazetesi
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap