SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Aman Dikkat! Ihlamuru böyle içmek organları bitiriyor!

Aman Dikkat! Ihlamuru böyle içmek organları bitiriyor!

22 Şubat 2024 Perşembe - 17:46




Herkesin bilmeden yaptığı hata: 1 bardağı bile resmen zehre dönüşüyor





Ihlamur kış aylarının vazgeçilmez bitki çaylarından biri. Soğuk algınlığına, gribal enfeksiyonlara ve nezle gibi hastalıklara oldukça iyi gelen ıhlamur, boğaz ağrına ve öksürüğe de derman oluyor. Ancak ıhlamurun faydalarından yararlanabilmek için doğru tüketmek gerekiyor. İşte ıhlamurun faydasını 10 kat artıran yöntemler...

Kış aylarına sayılı günler kaldı. Üst solunum yolu hastalıklarında patlama yaşandı. Grip gibi salgın hastalıklarda yıllar boyunca insanların kaynatıp içtiği ıhlamura pandemi sonrası ilgi daha da arttı.
Ihlamurun mucizevi etkilerinden faydalanmak için, doğru teknikle demlemek gerekiyor. Bilinenin aksine, ıhlamuru uzun uzun kaynatmak içerisindeki tüm besin değerlerinin buharla uçmasına neden oluyor.

Kaynadıkça acılaşan ıhlamur yaprakları aynı zamanda tat olarak da lezzetini kaybediyor. Uzmanlar, ıhlamurun doğru şekilde demlendiğinde faydasının 15 kat arttığını belirtiyor. peki, ıhlamuru nasıl demlemek gerekiyor? İşte ıhlamurun besin değerlerinin kaybolmadığı demleme şekli;Eğer ıhlamur çayınız, kırmızıya döndüyse neredeyse tüm besin değerlerini kaybetmiş demektir.

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamur içerisinde bulundurduğu güçlü antioksidanlardan flavonoid nedeniyle daha çok kış aylarında görülen gribal enfeksiyonlar, soğuk algınlığı ve nezle tedavisinde oldukça etkilidir.
Buharı burun tıkanıklığını açan ıhlamurun sıcak çayı ise boğaz ağrısına ve öksürüğe karşı inanılmaz bir etki sunar. Soğuk algınlığının bir numaralı tedavi edicisi olarak görev alan ıhlamur aynı zamanda sinirleri yatıştırmakta ve uykuya geçişi kolaylaştırmada oldukça etkilidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap