SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve yaşayanlar

Olaylar ve yaşayanlar

13 Ocak 2018 Cumartesi - 08:13








KÖPEKLERİN GİZEMİ!

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi yerleşkesinde 6 köpeğin sırra kadem basması sokaklarda, caddelerde, orda burda tepki sesleriyle kamuoyuna duyurulmuştu. Kısa adı TRAHAYKO olan Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri Atatürk Alanı'nda, ellerinde döviz ve pankartlarla söz konusu köpeklerin zehirlenerek katletildilip katledilmediğini yetkililere sormuş, bu soruya cevap aramışlardı. Tüm aramalarına rağmen köpekleri bulamadıklarını haykıran dernek üyeleri, "Kampüs atmadı, belediye almadı, peki neredeler" diyorlar. Evet köpekler halen bulunamadı. Belediye görevlilerince zehirlendikleri öne sürüldü. Hayvanseverler, gizemini koruyan bu durumun hem üniversitenin hem de Trabzon'un imajına zarar vereceği görüşündeler. Bir taraftan hayvanların barınması için seferber olan Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar belediyelerini, diğer taraftan Akçaabat Belediyesi'ni bu konuda kafalarda beliren soru işaretlerinin giderilmesi için ortak hareket etmeye çağırıyoruz.

ÇÖPLÜK TARTIŞMASI

Kentler geliştikçe doğal olarak sorunlar da büyüyor. Trabzon'da uzun vadeli sorunlar arasında bulunan çöp sorunu için yer konusundaki tartışmalar temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp halkın önüne konmakta. Bir ara Trabzon'un oksijen deposu Sürmene Çamburnu, çöp tesisi için projeye konulmuştu. Ancak burada yükselen tepkiler üzerine geri adım atılınca bu kez rota Araklı ilçesinin cennet köşesi Turup'a çevrilmişti. Turup ve civar halkı da protestolarla buraya çöp atılamayacağını haykırmış, karar rafa kaldırılmıştı. Bu kez de Araklı Taşönü Mahallesi eski taş ocağının çöp depolama alanı olması gündemde. Yine çatlak sesler, yine protestolar... Bu tür protestolara hidroelektrik santralleri için projelendirilen bölgelerde aşinaydık. Trabzon'da, Rize'de, Artvin'de ve daha birçok şehirde derelere can suyu değil de zehir karıştırılacağı iddiası yöre sakinlerini ayağa kaldırmış, söz konusu firmalara yönelik protestolar yargıya kadar uzanmıştı. Şimdilerde Taşönü halkı da seslerini duyurmak için yetkililere çağrı yapıyor: Burası heyelanlı bölge. Burada bu tesisi yaparsanız ve doğal afet yaşanırsa bunun vebali altından kalkamazsınız!

BAŞKANIN 'AHIR' GAFI!


Anadolu'da aydınlanma serüveni kabul edilen Köy Enstitüleri, ilkokul öğretmeni yetiştirmek üzere 1940 tarihli yasa ile açılmış okullardı. Birçok tarla, samanlık, ambar, depo bu okullar için tahsis edilmişti. O yıllarda 'eğitimde dev reform' olarak lanse edilmişti bu kurum. 'Anadolu bozkırında açmadan solan çiçek bırakmayacağız' düşüncesiyle açılan bu okullar İnönü zamanında mülga olmuştu. Şu sıralar Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde de köy enstitüsü krizi patlak verdi. Krize neden olan kişi ise kendini 'Kasabanın Şerifi' diye tanıtan Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu. Beşikdüzü Belediyesi'nin resmi sitesinden, Beşikdüzü Köy Enstitüsü'nün de kurulu olduğu alanda 20 milyon liraya yapılacak yurt binaları için "Ahırları yıktık, yurt yapıyoruz" diyen Başkan Bıçakçıoğlu bir anda topun ağzına kondu, tepkiler çığ gibi yükseldi. Özellikle sosyal medyadan başkanı bu gafından ötürü özür dilemeye davet eden birçok kişi, köy enstitüsünün Beşikdüzü ile özdeşleştiğine vurgu yaptı. Şerif'in bu tepkilere ne cevap vereceği şimdilik muğlak. Ama bir gerçek var ki eskiden Beşikdüzü dendi mi öğretmen okulları geliyordu akla. Bir bölgenin gelişmişlik düzeyi ile endirekt değil direkt ilişkisi olan öğretmen okulları. Bundan dolayı okulahır bağlamındaki yorum çok su kaldırır.

HASTALARIN MEHMET ABİ'Sİ

Geçenlerde KTÜ Hematoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sönmez'in üniversitedeki odasının önünden geçtik. Bir kalabalık bir kalabalık sormayın gitsin. Meğer hocamız, her profesörün hakkı olan ücretli muayene işine bakmıyormuş, Kimseden muayene parası almıyormuş. Böyle hocaların olması ne güzel. Bir de hocamız, memleketi Giresun'da tıp fakültesinde ilik nakli ünitesinin de kurulması için danışmanlık yapıyor. Bakan Nurettin Canikli'nin ‘Bize de ilik nakli ünitesi kur’ demesinden sonra kolları sıvamış. Helal olsun hocamıza. Mehmet hocamıza yurt içerisinden ‘Bizimle çalış’ diye birçok teklif gelmesine rağmen, o gelen teklifleri her zaman geri çevirmiştir. Peki, hocamız hak ettiği değeri görüyor mu? Yorumu size bırakalım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap