SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve yaşayanlar

Olaylar ve yaşayanlar

12 Ocak 2018 Cuma - 08:00








AVRASYA PAZARI YIKILIYOR MU?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, meclis oturumunun açılışında son bir ay içinde yapılan çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi. Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu ile Tam Otomatik Katlı Otopark'ın yapım çalışmalarına başlandığını müjdeleyen Gümrükçüoğlu, meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı. Ortahisar ilçesinin Pazarkapı Mahallesi sahil alanında bulunan Avrasya Pazarı bölgesinde gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, bölgede rekreasyon projesi uygulanacağını bildirdi. Proje kapsamında dükkanların da oluşturulacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bu karar 2011 yılında alınmış olup bölgede yapılacak olan cami ile bir ilişkisi yoktur. Elbette Avrasya Pazarı'ndaki esnaflarımız burada uygulanacak rekreasyon projesi kapsamında oluşturulacak dükkanlarda herkes gibi kiracı olma hakkına sahiptirler. Pazarkapı rekreasyon bölgesi şehrimizin vizyon alanı olacaktır” ifadelerini kullandı.

USTA HIZLI BAŞLADI

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, dün görevine başladı. Ekibi ile birlikte Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın önünde kurban kesip dualar eşliğinde bir tören düzenleyen Usta, burada bir konuşma yaptı. Usta, “Genel kurulda eski yönetim ibra edilmedi, 202 tane görevli kartıyla üye olmayan insanlar oraya sokuldu. Ezici bir üstünlükle red oyu vermemize rağmen maalesef Esnaf Odaları Başkanı Metin Kara onayladı. Mahkeme yoluna gideceğiz. Her türlü yolu arayacağız" diye konuştu. UKOME konusunda da çalışmaların yürütüleceğini açıklayan Usta, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'ın da Trabzon'a gelerek toplantı yapacağını ifade etti. Usta, "Fevzi Apaydın şunu ifade etti: ‘Ben şu ana kadar Trabzon'da yönetim toplantısı yapmadım. İlk defa senin için geleceğim. Toplantı yapacağım.’ O geldiği zaman o konular da değerlendirilecek inşallah" dedi.

HİÇBİR VATANDAŞ MAĞDUR OLMAYACAK


 AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Büyükşehir ve Ortahisar belediyelerini ziyaret etti. Altuntaş, Kanuni Bulvarı'nda C18 mağduru olan vatandaşların mağdur olmaması adına gerekli çalışmanın hassasiyetle yürütülmesi gerektiğini belirterek, Avrasya Pazarı esnafı için yapılabilecek çalışmalardan bahsetti.

EN ÇOK KONUTU SUUDİLER ALIYOR

Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden olan, özellikle yayla turizmiyle öne çıkan Doğu Karadeniz'den başta Araplar olmak üzere birçok yabancı mülk sahibi oluyor. Konut sahibi olan yabancılar arasında ilk sırayı bin 770 ile Suudi Arabistan vatandaşları aldı. Trabzon Tapu Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher, Trabzon'da yabancıların mülk edinme durumuna rakamsal olarak bakıp bir kıyaslama yaparsak 2016 ile 2017 yılı sonuna bakıldığında ciddi bir artış gözlemlendiğini ifade etti. Cevher, 2017’de 2 bin 754 konutun, 351 parselin yabancılar tarafından satın alındığını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap