SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.04.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 20.04.2019

20 Nisan 2019 Cumartesi - 09:34




Olaylar ve Yaşananlar | 20.04.2019





KÜLTÜR A.Ş.

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Yapılacak değişimleri yadırgamamak gerek, göreve yeni gelenler elbette kendi çalışma arkadaşlarını seçecek, bu da en doğal haklarıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür A.Ş. diye özel bir şirket var. Bu şirket sanatın her alanında adımlar atarak sanata katkı koyuyor. Sanattan anlayan, sanatı meslek edinmiş değerlerin toplumla buluşmasını sağlayan bu oluşumun başına Trabzonlu sanatçı İhsan Eş’in getirileceği söylemleri heyecan yarattı. Ressamlarımızdan başlayarak sesi ve sazı ile gönüllere ulaşan sayısız sanatçıya önderlik eden böyle bir kuruluşun başına Eş’in getirilme düşüncesi sanatçılar ve sanatseverler tarafından tam isabet olarak yorumlanmaya başlandı. İhsan Eş’in Kültür A.Ş’nin başına gelmesi için MESAM’ın da destek verdiği söyleniyor. Trabzonlu Eş’in, üstleneceği görevin hakkını vereceği kanaati hakim.

KADIN MUHTARA JANDARMA DESTEĞİ




Bayburt’un Aşağı Çımağıl köyünde 31 Mart’ta yaşanan muhtarlık yarışında sandıktan birinci çıkarak yörenin ilk kadın muhtarı olan Nihal Kaban’ı jandarma personeli ziyaret ederek kutladı. İstanbul’dan 8 yıl önce gelip baba ocağı Aşağı Çımağıl köyüne yerleşerek hayvancılıkla uğraşmaya başlayan Nihal Kaban, köy hayatına dokunan olumlu girişimleriyle yöre sakinlerinin sevgisini kazanmış ve muhtarlık seçimlerini kazanarak Bayburt tarihinde bir ilke imza atmıştı.

TEŞEKKÜRLER BAŞKAN




Trabzon Diş Hastanesi ile ilgili olarak okurumuzun dile getirdiği serzenişlere yer verdik. Hastane Başhekimi Mustafa Başkan, okurumuzun serzenişlerine karşı düşüncelerini aktardı. Başhekim Başkan’ın duyarlı yaklaşımına teşekkür ediyoruz. Okurumuzun serzenişinin doktorları üzdüğünü dile getiren Başkan, “Hastanemizde gün içerisinde 1500-1600 civarında hastaya bakılmakta, müdahale edilmekte ve tedavileri yapılmaktadır. Hasta ve çalışan güvenliği noktalarında burada dünya standartlarında bir uygulama olup bundan dolayı da yapılan denetimlerde hastanemiz tam not almaktadır. Zaman zaman gerek polikliniğe gerekse nöbetçi polikliniğine müracaat eden hastalarımızın, hekimlerimizi kendi düşündükleri tedaviye zorladıkları gibi bir durum gözlemlemekteyiz. Diş hekimlerimiz hastaların bu zorlamasına karşı tıp etiğine uygun olan tedavi yöntemini kendileriyle paylaştığında bazı hastaların bunu kabul etmediğini görmekteyiz. Tedaviye ikna olmayan hastalarımız bu konuyu şikayet konusu yapmaktadırlar. Günümüzde hekimlere yapılan mobbing ve saldırı gibi eylemlere de bir anlamda yol veren bu gibi haberler sebebiyle hekimlerimizin moralleri bozulmakta ve motivasyonları azalmaktadır. Böyle durumlarda hastanemizle iletişime geçilmesi, karşılıklı bilgi akışının sağlanarak daha verimli ve daha sağlıklı olacaktır” dedi.

TEMURCİ’DEN İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

AK Parti İstanbul eski il başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almasının ardından sosyal medya hesabından seçim sürecini değerlendirdi. Rizeli Temurci, "Sevdamız dediğimiz bu şehri çeyrek asır sonra kaybediyor olduğumuzu düşünmek dahi içimizi acıtıyor. Daha da önemlisi; İstanbul'da süreci yönetememek, toplum nezdinde ahlaken-vicdanen seçimi kaybetmiş olmak AK Partimizi bir dava hareketi olarak gören bizleri kahretmiştir. Yiğit, düştüğü yerden kalkmasını bilendir. Partimizin kurucu ilkelerine sarılıp, kardeşçe kucaklaşmayı becerebilirsek yeni bir dönemi hep birlikte başlatabiliriz. Şimdi milletin partisi AK Partimize ve bizlere yakışan; mazbatayı alanı şimdilik kutlamak, hukuk devleti prensipleri çerçevesinde YSK'ya yapılan itirazlarımızın neticesini beklemektir. Unutmayalım; demokrasi ve hukuk var oldukça, kazanan her daim milletimiz olacaktır" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap