SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.08.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 19.08.2022

19 Ağustos 2022 Cuma - 08:45




Olaylar ve Yaşananlar | 19.08.2022





TURİZM MASAYA YATIRILDI

Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği, Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Nafiz Uğur Karaibrahimoğlu ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Giresun Sanayici ve İşadamları Derneği(GİSİAD) Başkanı Aykut Gezmiş’i ziyaret ettiler. Ziyarette Giresun’un turizm öncelikleri, hedefleri, hizmet beklentileri, sorunlar konuşularak karşılıklı öneriler sunuldu. Başkan Uğur Karaibrahimoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Giresun’un kalkınma ve gelişmesi için turizm yatırım, iş ve istihdam imkanlarının artırılması gerektiğini vurguladı. Karaibrahimoğlu, “Sayın Gezmiş’in bir sürerdir dile getirdiği, adaya teleferik, dolgu alanına özel üniversite, yat limanı gibi projelerinin gerçekleşmesi için işbirliği ve güç birliği yapmalıyız. Giresun’un en eski derneklerinden birisi olarak bizim de pek çok turizm amaçlı projelerimiz var. Yerel yöneticilerimizden, STK, ilgili kişi ve kuruluşlarımızdan ve basınımızdan destek bekliyoruz. Özellikle Giresun Valiliği ve Giresun Belediyesi’nden daha fazla hassas davranmalı. Turizm için bir hamleye, seferberliğe ihtiyaç var” dedi.

HATİNOĞLU’NDAN AKYÜREK’E ZİYARET

Anavatan Partisi Artvin eski milletvekili Süleyman Hatinoğlu Hopa Ticaret Sanayi Odasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ile bir araya geldi. Ziyarete Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan Poyraz, Anavatan Partisi Eski Hopa İlçe Başkanı Nusret İskenderoğlu, iş insanları Metin Karaman, Hüsnü Hatinoğlu ve Ömer Hacıoğlu yer aldı. Bölgede yapılan yatırımlar hakkında değerlendirmede bulunan eski Milletvekili Hatinoğlu Hopa ve Kemalpaşa’nın ticari potansiyelinden bahsetti. Ardından bölgede nakliye ve turizm sektörünün etkileri ele alındı. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Başkan Akyürek misafirlerine teşekkürlerini iletti.

TAKSİ KRİZİ ÇÖZÜLDÜ

Rize-Artvin havalimanının hizmete açılmasının ardından taksi krizi meydana gelmiş Pazar ve Çayeli taksicileri arasında gerginlik yaşanmıştı. Yaşanan gerginliklerin ardından Rize-Artvin Havalimanı taksi işletmesini kimin yapacağı merak konusuydu. 14 Mayıs’ta hizmete açılan havalimanında hizmet verecek olan taksi durağının ihalesi yapıldı. Pazar ve Çayeli taksi kooperatiflerinin katıldığı ihale açık artırma usulü ile başladı ve kapalı zarf usulü ile tamamlandı. Burada en yüksek teklifi veren Çayeli Taksi Kooperatifi ihaleyi kazandı. Çayeli ve Ardeşen taksi kooperatiflerinin ortaklaşa girdiği ihalede 15 gün içinde sözleşmelerin yapılması ve hizmete başlanması planlanıyor.

GİRESUN’DA KAVŞAK TEPKİSİ

Giresun şehir merkezinde Bulancak Durağı olarak adlandıran ve şehir içini ana karayoluna bağlayan kavşak sürücülerin adeta korkulu rüyası haline geldi. Sürekli maddi ve yaralamalı kazaların meydana geldiği kavşağın dar oluşu nedeniyle araçlar şehir içi yolundan ana yola çıkarken meydana gelen sıkışıklık nedeni ile zaman zaman yolun ortasında kalıyorlar. Taşıt sürücüleri bu alanda trafik ekiplerinin daha fazla sayıda tutularak görev yapması özellikle şehir içi yolundan ana yola çıkışı sağlayan yol üzerinde araç parkına müsaade edilmemesini istiyorlar

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap