SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.03.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 19.03.2019

19 Mart 2019 Salı - 09:22








ARSİN’DE SUNGUROĞLU RÜZGARI

Trabzon7un Arsin ilçesinde Saadet Partisi belediye başkan adayı Ramis sunguroğlu seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sunguroğlu’nun yaptığı çalışmalar halkta karşılığını bulurken, gösterilen yoğun ilgide gözlerden kaçmıyor. Arsin eski belediye başkanı olan Sunguroğlu’nun bu seçimde ilçe halkı ile kucaklaşması vatandaşlar tarafından “İlçede Sunguroğlu rüzgarı esiyor” şeklinde yorumlanmaya başladı.

AKYÜZ'DEN 'DESTANSI' PAYLAŞIM

Bir destanın sınırlar ötesinden yankılandığı tarihti 18 Mart. Türk ordusunun yıkılmaz, sarsılmaz bendiyle yedi düvele karşı verdiği mücadeleyi bir kez daha gurur ve coşkuyla idrak ettik, şehitlerimizi rahmet ve minnetle andık. CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Salih Akyüz de bu anlamlı güne daha bir anlam yükledi sosyal medyadan yaptığı paylaşımla. Akyüz'ün 'Çanakkale' konulu şiiri dinleyenleri 1915 yılına götürdü, duygu seline boğdu. Nesrullah Sivaz'ın bağlamasıyla gönüllleri titrettiği ezgiye vokallik yapan Akyüz kısa sürede binlerce beğeni aldı.

KOÇMAK EL DEĞİŞTİRMİŞ


Trabzon’un sayılı kurumlarından Koçmak Otomotiv’in el değiştirdiği söyleniyor. Piyasadan çekilme kararı aldığı söylenilen Koçmak Otomotiv bu doğrultuda Çakra Otomotiv’e devredilmiş. Koçmak’un yeni sahibi AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve TTSO Başkan Vekili Kadem Çakıroğlu ve ortakları olmuş. Çakıroğlu ve ortaklarına bundan sonraki dönemde başarılar ve bol kazanç diliyoruz.

İKİSU’DA MÜCADELE

Gümüşhane’nin İkisu Köyünde mermer ocağının açılmasının planlandığı haberlerine karşı yöre halkı dernek kurdu. Mermer ocağının açılmaması için İkisu Vadisi Kuruma Derneği kuruldu.

Köy muhtarı Temel Kalaycı ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen köylüler ve  Jeoloji Mühendisi Mutlu Gürler, köylerinin gözbebeği bir noktasında mermercilik ve madencilik faaliyetleri adı altında bir çalışma başlatıldığını, bundan çok geç haberleri olduğunu söyledi.
Gürler, İkisu köyünde yapımı planlanan mermer ocağıyla ilgili hazırlanan ÇED dosyasını yapan teknik elemanların meslekten men edilmeleri için gerekçeli raporlarla meslek odalarına başvuruda bulunacaklarını söyledi.

DOLGU TEPKİSİ


ORÇEV Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Gazi Gönül, sahile yeniden dolgu yapılmasına tepki göstererek, “Şehrin güzelleştirilmesinin yolu doğallığı korumakla olur. Bu proje yok etmeye, rant elde etmeye odaklıdır. Kabul etmiyoruz. Bu projeye de dava açıyoruz” dedi.

Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Gazi Gönül, İlkadım Anıtı yanında yapılan kafeterya inşaatına ve dolgu üzerinde deniz kenarında yapılan otoparka tepki göstererek, otoparkın yeşil alana dönüştürülmesinin gerekli olduğunu söyledi.

SEVGİ KAZANACAK

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Adıgüzel, “31 Mart’ta Ordu’da sevgi kazanacak, saygı kazanacak. Her partiden, her düşünceden, her kökenden Ordulular bir olup kavgasız gürültüsüz yaşayabildiğimizi tüm Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.

BÖLÜKBAŞI’NDAN SPOR KİTABI


Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Araştırmacı Yazar Atilla Bölükbaşı tarafından Akçaabat’ta Spor adlı kitap hazırlandı. Belediye tarafından hazırlattırılan kitap Kültür Araştırma Kurulu üyelerine dağıtıldı.

Kitapta 1923'den bugüne yaklaşık 100 yıllık bir spor tarihi kayıt altına alındı. Bölükbaşı’nın büyük titizlikle hazırladığı kitap tarihe damgasını vuran gelişmelere ışık tutuyor.

''TÜRKİYE FİGÜRAN DEĞİLDİR''

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,” Türkiye artık, dış güçlerin yazdığı senaryolarda rol alan figüran değildir. Artık Türkiye senaryo yazandır, hesabı bozandır, mazluma kol kanat gerendir, zalime direnendir " dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap