SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 11.11.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 11.11.2019

11 Kasım 2019 Pazartesi - 11:12




Olaylar ve Yaşananlar | 11.11.2019





ÇAKIRMELİKOĞLU’NDAN ÇARPICI SÖZLER

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu yaptığı açıklamada, “Günümüzde ulaşım her şeyin temelidir. Sağlıklı bir ulaşım olmadan sanayi de ticarette ve dolayısıyla tüm emtialar da olumsuz etkilenmektedir. Bu nedenledir ki, Giresun Güney Çevre Yolu ilimiz adına talebin ötesinde ülkemizin uluslararası yol ağı hedefi için zaruri bir yatırım projesidir. Bilindiği gibi, Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin en önemli aşamalarından biriolan ÇED raporu 2017 yılında hazırlanmış, güzergah tespiti yapılarak tercih edilen güzergah taslağa monte edilmiştir. Şu an proje ile ilgili olarak sondaj çalışmalarının başladığını ve arazi tetkik aşamasına geçildiğini görüyoruz. Bu aşamadan sonra arazideki çalışmaların hızlandırılarak, bir an önceçevre yolunun da yatırım programına alınmasını bekliyoruz.

Diğer yandan Giresun Belediye Başkanımız Aytekin Şenlikoğlu’nun çalışmaları arasında bulunan Giresun sahil yolu DAL-ÇIK projesinin Giresun Güney Çevre Yolu Projesinden farklı bir yatırım olduğu özellikle vurgulanmaktadır. Başkan Şenlikoğlu, Bulancak Durağı Bölgesi için planlanan proje için ilgili bakanlık ile görüşme halinde olduklarını ve projenin çok yakın bir tarihte ihale edileceğini, ayrıca kamuoyunu Giresun Sahil Yolu DAL-ÇIK projesi ile ilgili bilgilendireceklerini ifade etti. Bu vesile ile yaptığı ve yapacağı çalışmalardan dolayı belediye başkanımıza ve ekibine de teşekkür ederiz“ dedi.




YOLLARA DÜŞME

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim “Parti Genel Merkezimizde Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde ve sizlerin Teşkilat Başkanlığında teşkilat yapımız belirlenmiş ve Rize İl Teşkilatımız da ilimizdeki büyüklerimizin girişimleriyle tecessüm etmiştir. İşte o günlerde bayrağımız elden ele, gönülden gönüle dolanıp yükseklere çıkmaya başladı ve bu bayrak yarışı bugünlere 18. Yıllara ulaştı. Bizler de elimizdeki bu kutlu bayrağı sımsıkı tutmanın ve daha da yukarılara çıkarmanın gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli belirttiği gibi Ak Parti, partilerden bir parti değildir. Bizim gözümüzde önceki dönem teşkilat mensuplarımızla aktif görevde olanlar arasında bir fark yoktur. Bizim davamızda meseleler kişiselleştirilemez, davamız kişilere indirgenecek kadar küçük değildir, isimler gelir geçer, bizim davamız ezelden ebede kadar bakidir. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın altını çizdiği gibi, vakit “Milletimiz için, durmadan, yorulmadan, gece-gündüz çalışmaya devam etme. Birlik, dirlik ve kardeşlik için yeniden yollara düşme vaktidir” dedi.




İŞBAKAN’DAN TEPKİ

Türkiye Engelliler Meclisi Ordu İl Meclis Başkanı Ümit İşbakan, “Engelliler ve aileleri, engellilere yönelik ayrımcılıkla yaşamın her alanında karşı karşıya kalıyor. Okullarda, işyerlerinde, bankalarda; yetkililerin keyfi tutumları mevcut hakların kullanımını engelliyor. Medyadaki ayrımcı dil, bazı yetkililerin bilinçsiz açıklamaları toplumdaki engelli algısını pekiştiriyor. Bu yanlış algı toplumun bilinçsizliğiyle birleştiğinde, ayrımcı davranışlar nefret söylemine dönüşüyor. Aksaray’da yaşananlar bu durumun en somut örneği. Çocuk zihninde nefrete yer yoktur. Farklılıklarla birlikte yaşama kültürü en kolay çocuklukta kazanılır.

Kimsenin vicdanına seslenmiyoruz. Ayrıcalık istemiyoruz. Engellenmek, ayrımcılığa uğramak, nefret dilinin hedefinde olmak istemiyoruz. Birleşmiş Milletlerde Türkiye Cumhuriyeti olarak taraf olduğumuz Engelli Hakları Sözleşmesi ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’nden doğan yükümlülüklerin kamu idaresi tarafından yerine getirilmesinin Anayasal zorunluluk olduğunu hatırlatıyoruz. Bu sözleşmelerde ırk, kültürel yapı ve fiziksel farklılıklara bakılmaksızın yaşama hakkı garanti altına alınıyor” ifadelerinde bulundu.




GÜMÜŞHANE’DE TATBİKAT

Gümüşhane’de olası depremin ardından yaşanabilecek olumsuzlukların konu edildiği tatbikat gerçeği aratmadı. Vali Kamuran Taşbilek’in bizzat 112 Acil Servis’e ihbarda bulunmasıyla başlayan nefes kesici tatbikatta üniversite öğrencileri kendilerine biçilen rol gereği kaos ortamı oluşturarak görev alan personelin sabrını sınadı. Tatbikatta Afet Koordinasyon Kuruluna başkanlık yapan Vali Kamuran Taşbilek, gazetecilere yaptığı açıklamada bu çalışmanın amacının eksikleri görmek olduğunu belirterek, bütün kurumların kendilerine biçilen rol çerçevesinde gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Birtakım eksikliklerimizi de bu çalışmada gördük. Gerçek bir afetle karşılaştığımızda oluşması muhtemel sıkıntıların ve aksaklıların görülmesiydi amaç. Allah ilimize, ülkemize insanlığa afet yaşatmasın ama bunlarda hayatın gerçekleri. Böyle bir durumla karşılaştığımızda neyi yapacağımızı, nasıl koordine olacağımızı daha iyi görebilmekti. Bu bağlamda görev alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap