SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Karantina yok dezenfekte var

Karantina yok dezenfekte var

10 Mart 2018 Cumartesi - 08:17








Trabzon’un Arsin ilçesinde pansiyonlu eğitim-öğretim veren Teknik Meslek ve Sağlık Meslek Lisesi'nin uyuz vakası şüphesiyle ilgili okulların karantinaya alınarak tatil olduğu haberine okul yönetimi cevap verdi. Okulun karantinaya alınmadığını belirten okul yönetimi, “Ortada karantina söz konusu değil. Sadece birkaç öğrencide uyuz şüphesi olduğunu düşündüğümüz için pansiyonu dezenfekte ettirmek için yatılı öğrencilerimizi evlerine gönderdik. Okulu tatil etmedik. Sadece yatılı olan öğrenciler tatil yapıyor. Bu öğrencilerimiz de pazartesi günü eğitimlerine devam edecekler” ifadelerini kullandı.

 ***

KİMSEYİ KIRMADI DÖKMEDİ

Trabzon’da çocukluğundan beri AK Parti’nin peşine koşar eski gençlik kolları başkanı Halim Yılmaz. Geçtiğimiz dönemde şok bir kararla istifasını sundu. İstifa nedenleri çok merak edildi ama Yılmaz her zaman dik durdu. Kimseyi kırmadı, dökmedi. Hele partiye zarar verecek hiçbir söylemin içine girmedi. Görevden istifa etmesine rağmen halen aktifmiş gibi birçok partili Yılmaz’ı ziyaret ediyor, fikir alıyor. Her zaman partinin çıkarlarını ön planda tutan Yılmaz, arkadaşlarına "Sakın partiyi yıpratacak tavırlar içinde bulunmayın" uyarısında bulunuyor. Böyle bir partilinin şu anda aktif olmaması da kafaları karıştırmıyor değil. Her zaman bir asker gibi hazır kıta bekleyen Yılmaz’a bakalım önümüzdeki günlerde yeni bir görev verilecek mi? Son aldığımız duyumlara göre Halim Yılmaz genel merkez ve il yönetiminin yakın takibindeymiş! Haydi hayırlısı...

 ***


SÖYLERSEN AZ SUSARSAN ÇOK ÖDERSİN

Trabzon Büyükşehir Belediyesi halk otobüslerinde uygulanan fiyat tarifesinde ilginç bir sistem uygulanıyor ancak vatandaşların birçoğunun bu sistemden haberdar olmaması fazla ödeme yapmalarına neden oluyor. Örnekle hareket noktası Karadeniz Teknik Üniversitesi, varış noktası Akçaabat Darıca olan bir otobüse binen vatandaş Beşirli’de inecekse bunu belirttiği takdirde 1.60 TL ödüyor. Belirtmediği takdirde nerde inerse insin son durak olan Darıca’nın ücretini ödemek durumunda kalıyor. Yani aslında 1.60 TL olması gereken ücret 2.20 TL’ye çıkıyor. Vatandaşların inecekleri yeri belirtmeleri fiyat tarifesinde tutarsızlıklara neden oluyor.

*** 

BİRBİRLERİNDEN HABERLERİ YOK

Trabzon’un en büyük sıkıntılarının başında yol geliyor. Hemen hemen her mahalleden bir şikayet alıyoruz. Muhabir arkadaşlarımız şikayet üzerine olay yerine giderek bu sorunları haberleştiriyor. Haberin ardından yollar hemen düzeltiliyor. Asfalt ya da beton dökülüyor. Mahalleliler tam rahat bir nefes alacakken sabah kalktıklarında bir şok daha yaşıyor. Muhtemelen bir iş makinesi mahalleye girmiş yolu eşeliyor. Vatandaş dayanamayıp soruyor: "Hayırdır kardeşim, burayı daha yeni döktünüz, ne yapıyorsun?" Aldığı cevap ise daha garip: "Burayı döken birim bizim çalışma yapacağımızı bilmiyordu." Böyle bir şey olabilir mi? Kurumların kendi birimlerinden ya da diğer kurumlardan haberleri olmaz mı? Umarız bundan sonra böyle bir şey görmeyiz. Bir yol asfalt ya da beton dökülmeden önce tüm altyapı çalışmaları yapılsın, sonra da üstyapı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap