SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > AKÇABAT TEPKİSİ

AKÇABAT TEPKİSİ

27 Mart 2018 Salı - 09:27








VERİLEN MESAJI NASIL OKUDUNUZ? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon konuşmalarının arasında dikkatimizi çekenlerden biri de şuydu: "... Hiçbir bürokrat bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin, ederse istifasını kendisi getirsin. Bizim işimiz var, yapacağımız çok şey var. Kimsenin yokluğu bu ülkede bir boşluğu, bir eksikliği doğurmaz." Burada biraz şeytanın avukatlığını yapalım! Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözleri neden Samsun’da, Ordu’da ya da Giresun’da değil de Trabzon’da söyledi? Öyle ya, o illerimizde de il kongreleri yapıldı. Acaba diyoruz... Biz demeyelim, şeytan söylesin! Cumhurbaşkanı bu söylemlerinde birilerine mesaj mı vermek istedi? Verdiği mesajla birilerinden istifa etmelerini mi bekliyor? Sizi bilemeyiz ama bizim aklımız oldukça karıştı. Trabzon siyasetinin hali zaten ortada! Siz Cumhurbaşkanı'nın verdiği mesajı nasıl okudunuz?

MHP TAM KADRO ORADAYDI

AK Parti Trabzon il kongresi öncesinde partililerin MHP yöneticilerinin veya il başkanının kongreye katılıp katılmayacakları merak ediliyordu. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, Maçka İlçe Başkanı Muharrem Koç ve 20’ye yakın MHP’li yöneticinin kongreyi birlikte izlemesi AK Partiler tarafından büyük alkış aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "MHP yönetimi aramızda. Hoş geldiniz" dedikten sonra salonda alkış tufanı koptu. MHP yöneticileri de salonu bozkurt işareti ile selamladı.

AKÇABAT TEPKİSİ


AK Parti kongresinde her şey yolunda görünse de liste açıklandıktan sonra Akçaabat teşkilatı listeye tepki gösterdi. Listenin açıklanmasının ardından Akçaabat delegeleri toplu halde salonu terk etti. Başkan Emre Akgün olmak üzere kongreye katılan Akçaabat delegelerinin, Haydar Revi’ye verilen isim listesinde yer bulamamaları üzerine salonu terk ettikleri ve oy kullanmadıkları öğrenildi. 652 delegeden 387 kişi oy kullandı. Akçaabat'ın 87 delegesi bulunuyor. Akçaabat’tan eski yöneticilerden İrfan Çelik, Enes Aslan ve Seda Kırandi listedeki yerlerini korurken, Hüseyin Öztürk listeye eklenen yeni isim oldu. Eski Akçaabatlı yöneticiler Ekrem Üçüncü, Ahmet Haşim Ekici, Engin Çakıcı ve Kadir Hatipoğlu listede yer bulamadılar.

NUSRET ÇAKIROĞLU

Siyasetin duayeni, 1987 genel seçimlerinde ANAP’tan 7. sıra milletvekili adayı olmuş ancak 122 oy ile koltuğu amcaoğlu Mehmet Çakıroğlu’na kaptırınca siyasete veda etmişti. Aslında Çakıroğlu’nun kız kardeşlerinin eşleri olan RP’den Lütfü Göktaş ve AP’den Ömer Çakıroğlu 1977 genel seçimlerinde Trabzon milletvekili seçilmişler. Ailecek siyasetçi olan bu insanlar şimdilerde ailecek siyasetin dışındalar. Trabzon bugüne kadar TBMM başkanı, bakan ve birçok milletvekili seçip Ankara’ya gönderdi ancak seçilmeseler de bir daha geri dönmediler. Bunlardan iki milletvekili hariç bir daha geri dönüş yapmadı: AP eski Trabzon milletvekili Kemal Cevher ve ANAP eski milletvekili Hayrettin Gurbetli. Bunlar hiç Ankara'ya ev bark taşımamışlar, milletvekilliği sona erince temelli olarak Trabzon’a dönüş yapmışlar, halen halkın arasında dolaşan iki örnek milletvekili!

DP ANAHTAR PARTİ

Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ercan Şılbır Kasım 2019'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde merkez sağı temsilen DP'nin anahtar parti olacağını belirterek, "Seçilecek olan başkanı biz belirleyeceğiz" dedi. Hayli iddialı mesajlar veren Şılbır, "Unutmayın, referandumda evet ve hayır arasında üç puan vardı, işte bu üç puan bize aittir, onun için biz anahtar partiyiz" diyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap