SON DAKİKA



Haber > Medya > Türk Milleti dünyaya meydan okudu

Türk Milleti dünyaya meydan okudu

22 Temmuz 2016 Cuma - 18:13




Konuk yazar...





15 Temmuz akşamı televizyondan darbe girişimi ile ilgili görüntüleri ve haberleri yayımlanmaya başladı. Önce inanamadık, sonra mesajlar ve telefonlar gelmeye başladı anlamaya çalıştık. Olayın vehametini, bir darbe girişimi olduğunu farkedip tüm halkımız gibi bizde ailece Demokrasimize, Cumhurbaşkanı’mıza, Devletimize, Hükümetimize, Vatanımıza, Bayrağımıza sahip çıkmak için meydana koştuk.

Her kesimden, her görüşten, her partiden, kadın-erkek, gençyaşlı, her yaştan herkes bayrağını kapıp, sokaklara inip, akın akın Atatürk Alanı’na koştu. Hepimiz tek yürek, aynı heyecan ve öfkeyle ‘Darbeye Hayır’, ‘Darbeye Karşıyız’ diye haykırdık dik duruş sergiledik, demokrasimize sahip çıktık. Tarihe tanıklık ettik, 36 yıl sonra tekrarlanmak istenen darbe girişiminin nasıl bertaraf edildiğine şahitlik ettik.

Meydanlardaki duygu, solunan hava, duyulan gurur anlatılamaz ancak yaşanırdı. O atmosferde okunan ezanlar, selalar, halkımıza daha çok maneviyat ve huzur kattı. Tüm Türkiye’de ve Trabzon’da Milli İradesini sergileyen vatandaşlarımız gibi, bizde eşimle birlikte Cuma akşamından beri her gün meydanda halkımızla birlikte sabah ezanına kadar vatanımız ve demokrasimiz için nöbet tutuyoruz ve sonuna kadar tutmaya devam edeceğiz.

Haince planlanan bu alçak ve çirkin darbe girişimiyle; Tüm Türkiye, Trabzon, Karadeniz Bölgesi ayaklandı. Halkımız bayrağını alıp il ve ilçelerde meydanlarına koştu. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin kahraman halkımız sokaklara koşmuş, namlunun ucuna kendini siper etmiş, tankların önüne yatıp vücudunu siper etmiştir.

Vatan hizmeti için kışlada bulunan askerlerimizi kullanan, milleti kendi evlatlarıyla karşı karşıya getiren, FETÖ’nün kuklası hain cuntacılara ve onların dış bağlantılı dünyadaki destekçilerine karşı; Tüm halkımız sokaklara, meydanlara inip milli iradesini ortaya koymuştur. Günlerdir gece gündüz yorulmadan; burası benim vatanım, ben ne dersem o olur, benden başka kimse karışamaz, müdahale edemez, ülkem üzerine oyun oynayamaz, biz seçeriz, biz istemeden kimse yönetim değiştiremez demiş, tüm dünyaya demokrasi dersi vererek meydan okumuştur.


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla halkımız sokaklarda, meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaktadır ve tutmaya devam edecektir. Bu ülkede seçilmiş cumhurbaşkanımıza parlamentoya, devletine ve milletine sahip çıkmak hangi partiden olursa olsun her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görevidir. Milli İrade galip gelmiştir. Bu arada önemli konulardan biri; Vatanı koruyan, terörle mücadele eden, darbecileri önlemeye çalışıp sonra tek tek yakalayan vatansever TSK askerleri ile bu bir avuç terörist vatan haini FETÖ’nün kuklası hain cuntacılar ayırt edilmelidir.

Genelkurmay yeniden milli hale getirilmelidir. Mehmetçiğimiz vatanımızın bekçisidir, bir avuç ihanetçi onu karalayamaz. TSK içindeki bazı hainler memleketi uçuruma sürüklemek istediler. Ülkemiz ve milletimiz darbelerden çok çekti. Bizler ailelerimizden darbeleri dinleyerek büyüdük. Bu Millet darbeye izin vermez, bu vatan sahipsiz değil. Türk Halkı gereken cevabı meydanlara inerek verdi, teyakkuzda bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti’ne kim ihanet etmişse bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. Türk halkı darbeyi önledi durdurdu, şimdi suçluları cezalandıracak olan devlettir.

Türkiye bir dönüm noktasındadır, gerçek anlamda bir darbenin eşiğinden döndü. Ülkemiz yıllardır terörden çok çekti, 2013 ten bu yana Paralelle uğraşıyor. 15 Temmuz Cuma akşamı kalkışılan darbe girişiminde silahlar ve tanklar, devletin ana organlarına ve halka çevrildi. Halk etten duvar ördü, siviller vuruldu, 246 vatandaşımız öldürüldü. Hala bu olayı basit masum bir olay gibi göstermeye çalışanlar var. Tiyatro olduğunu iddia edenler ve hatta gerçekleşmediği için üzülenler var.

Bu tutum çok yanlıştır, unutulmasın ki; En kötü demokrasi en iyi darbeden daha iyidir. Her şey bitmedi; Silahlı Kuvvetler bölünüp, Emniyete fitne sokulmak isteniyor. Halk Alevi Sünni, Türk Kürt diye ayrıştırılmak isteniyor. Amaç iç savaş çıkartmak. Halkımız uyanık olmalı provokasyonlara dikkat etmeli. Zaman ayrışma değil birlikte hareket etme zamanıdır

Yıllar önce camilerdeki ezanları, selaları susturup kurşun sesleriyle halkı bastıranlar, bugün camilerden yükselen ezan ve sela sesleriyle susturuldular. Siyasetten Devletin birimlerine, kendi iradesine sahip çıkan halktan medyaya, TSK Komutasından Emniyete kadar herkes gecenin kahramanı olmuştur.


Bu kanlı darbe girişimine karşı duruş sergilerken şehit olan tüm polis, asker ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu vatan hepimizin, bize başka vatan yok. Bu devlet ve demokrasimiz ilelebet payidar kalacaktır. Yıllardır söylediğimiz ve olması gerektiği gibi; Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap