SON DAKİKA



Haber > Medya > Efsane seri geri dönüyor... Matrix 5 duyuruldu

Efsane seri geri dönüyor... Matrix 5 duyuruldu

04 Nisan 2024 Perşembe - 13:18




Sinemaseverler Matrix'e geri dönüyor. Warner Brothers, çarşamba günü, serinin beşinci filmle devam edeceğini duyurdu. Son film bu defa yeni bir yönetmene emanet...





1999'da vizyona girdiğinde tüm dünyada gişe rekorları kıran Matrix serisi; Matrix Reloaded, Matrix Revolutions ve son olarak 2021'de izleyici ile buluşan Matrix Resurrections filmlerinin ardından beşinci bir filmle devam ediyor.

Dört filmde de yönetmenliğini Lana Wachowski'nin yaptığı seri bu defa Marslı, Cloverfield ve World War Z gibi yapımlarla tanınan Drew Goddard'a emanet. Drew Goddard'ın bilim kurgu aksiyon serisinde yeni bir film yazıp yöneteceği duyuruldu.

Serinin yıldızları Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie Anne-Moss, Hugo Weaving ve Jada Pinkett-Smith'in geri dönüp dönmeyeceğine dair ise henüz bir bilgi yok.

2016 yılında The Martian filmiyle en iyi uyarlama senaryo dalında Oscar adaylığı kazanan Goddard, yazarlık kariyerine 90'lardaki Buffy the Vampire Slayer dizisinde başlamış ve ardından Angel, Alias ve Lost gibi dizilere yönelmiş olmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca 2015'ten 2018'e kadar Netflix'te yayınlanan Marvel's Daredevil'in yaratıcısı ve NBC'nin sevilen komedi dizisi The Good Place'in baş yapımcısı ve yönetmeni. 

Warner Bros Motion Pictures yapım başkanı Jesse Ehrman, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:


“Drew, Warner Bros.'a hepimizin Matrix dünyasını devam ettirmenin inanılmaz bir yolu olacağına inandığımız yeni bir fikirle geldi; hem Lana ve Lilly'nin 25 yıl önce başlattığı şeyi onurlandırarak hem de seriye olan sevgisinden yola çıkan benzersiz bir bakış açısı sunarak. Warner Bros Discovery'deki tüm ekip, Drew'un yeni Matrix filmini yapması ve Wachowski'lerin çeyrek asırdır burada stüdyoda inşa etttiği evrene kendi vizyonunu katması nedeniyle heyecan duyuyor.”

Son film olan Matrix Resurrections karışık eleştiriler aldı. Bazı eleştirmenler serinin ticari bir kaygıyla deva ettirildiğini ve zorlama olduğunu ileri sürdü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap