SON DAKİKA



Haber > Magazin > Marko Paşa yeniden sahnelenecek

Marko Paşa yeniden sahnelenecek

08 Şubat 2015 Pazar - 18:38




Süheyl Uygur, Nejat Uygur’un yıllar önce oynadığı Marko Paşa isimli oyunla yaz sonu Aliağa’da sahne alacaklarını oyununa annelerini de dahil edecekler





Aliağa Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin rol aldığı, iki bölümden oluşan Dünya’nın Sonu.Net isimli komedi oyunu Aliağalılardan ilgi gördü. Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler sahnede sergiledikleri başarılı performansla izleyicileri kahkahaya boğdu. Eski parlak günlerine tekrar dönmeye çalışan, bunalımdaki bir yazar olan Ziya ve ona yardımcı olmaya çalışan beceriksiz ilham perisi Tarhun’un hikayesinin absürt bir dille anlatıldığı oyunda; Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Mustafa Önder Keskin, Kahraman Sivri ve Başak İlhan sahneye çıktı. Müzik ve dans eşliğinde oyuncuların performansı ile sergilenen oyunda Aliağalı tiyatroseverler keyifli bir gece yaşadı. Büyük beğeni toplayan oyun, bitiminde izleyenler tarafın ayakta alkışlandı. Oyun sonunda sahneye çıkan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kayhan, oyuncuları tek tek tebrik ederek Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler ile birlikte ekibine çiçek takdim etti.

“YAZ SEZONUNDA ALİAĞA’YA TEKRAR GELECEĞİZ”

Oyun sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Süheyl Uygur, “Geçen yıl Aliağa’ya geldiğimizde yaklaşık bin 500 kişilik bir seyirci karşısında oynamıştık. Uygur Tiyatrosu olarak bundan çok memnun kalmıştık. İlk defa bir kış sezonunda Aliağa’ya geldik. Kışın Aliağa’nın başka bir güzellikte olduğunu gördük. Oyunumuzun başlayacağı günden birkaç gün önce biletlerin tükenmiş olması Aliağalıların tiyatroya olan ilgisinin bir göstergesidir. Yaz sezonunda tekrar Aliağa’ya geleceğiz. Nejat Uygur’un yıllar önce oynadığı Marko Paşa isimli oyun ile Aliağa’da sahne alacağız. Bu oyunda annem babamla birlikte sahne alırdı. Bu sezon oynayacağımız Marko Paşa oyununa annemi de dahil edeceğiz ve yaz sezonunda Aliağalıların karşısına çıkacağız” diye konuştu.

“TİYATRONUN UFKU BAMBAŞKADIR”

Özellikle yerel yönetimlerin insanları tiyatro ile buluşturmasını çok önemsediklerini dile getiren Behzat Uygur, “Tiyatronun ufku bambaşkadır. Yerel yönetimlerin tiyatroya destek vermesi ve tümünün bu yoldan gitmelerini arzu ediyorum.Yapılan tiyatro organizasyonlarının araştırılarak yapılması, profesyonel insanlar tarafından yapılıyor olmasından dolayı da Aliağa Belediyesi’ni kutluyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap