SON DAKİKA



Haber > Magazin > Mahkemelik oldular

Mahkemelik oldular

31 Ağustos 2015 Pazartesi - 11:27




Teoman'ın boşandığı eşi, velayeti kendisinde bulunan küçük kızı Zeyno'ya miras hükümlerinin uygulanabilmesi ve kızının mallarının korunabilmesi için m





Teoman ile fotoğrafçı Ayşe Kaya'nın evliliği sona erdi ama dava süreci bitmedi. Teoman, 30 Aralık 2012'de nikâh masasına oturduğu Kaya'yla boşanmak için geçtiğimiz mart ayında dava açmış, çift 27 Mart'ta anlaşmalı olarak evliliklerini sonlandırmıştı.

TAZMİNAT TALEPLERİ OLMAMIŞTI

Boşanma protokolü gereği Teoman'ın kızına aylık bin lira iştirak nafakası ödemesine hükmedildi. Karara göre Teoman, velayeti anneye verilen kızını haftanın belirli dönemlerinde görebilecek, ayrıca eğitim ve sağlık masraflarını karşılayacaktı. Mahkeme, kararında tarafların birbirlerinden tazminat talepleri olmadığını da açıkladı.

"ALACAK VE BORÇLARI ÇIKARILSIN"

Öte yandan Türk Medeni Kanunu'nun miras hükümlerinin uygulanmasına ilişkin tüzüğünün ilgili maddesi de boşanma kararıyla birlikte işleme kondu. Tüzüğün 4'üncü maddesi, "Evliliğin sona ermesi halinde velayet hakkını kullanma yetkisine sahip olan anne, sona erme tarihinden itibaren dört ay içinde küçük çocuğun mevcudu ile alacak ve borçlarını bir deftere ayrı ayrı yazarak sulh hakimine bildirmeye mecburdur." hükmünü içeriyordu.


BAŞVURUDA BULUNDU

Küçük kızın velayetini alan Ayşe Kaya da bu madde nedeniyle mahkemeye başvuruda bulundu. Çocuğun mallarının korunmasını amaçlayan madde uyarınca İstanbul Aile Mahkemesi hakimi, miras hükümlerinin uygulanması için tüm miras, alacak ve borçların çıkarılmasını istedi. Mahkeme, Ayşe Kaya ve ilgili kurumlardan Zeyno'ya ait mal varlığı olup olmadığını bildirmelerini talep etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap