SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Zulüm ile abad olan, berbat olur

Zulüm ile abad olan, berbat olur

20 Kasım 2017 Pazartesi - 08:04








Dünyanın birçok noktasında iç kargaşa, kabileler, mezhepler ve devletlerarası savaşlardan dolayı kan ve gözyaşı dinmek bilmiyor. Devletler ve mezhepler savaşı, vekâlet savaşları yeni bir model oldu. Ortadoğu’da uygulanan model. Savaş isteyenler Müslümanları insafsızca ve alçakça kırdıranlar, sözde yeni dünya düzeni ile barış çığırtkanlığı yapıyorlar.

Biraz dikkat edildiğinden barış ve savaş karşıtı çığırtkanlığı yapan ülkeler, en çok silah satan ülkelerdir. Irak işgali ile başlayan 2011’de Suriye’deki iç savaş çıkaranlar Ortadoğu’yu silah deposuna çevirdiler. Ortadoğu’da Suriye iç savaşından sonra silahlanma oranı % 86 arttı. Dünya silah ithalatının % 26’sı Ortadoğu’da yapıldı. Silahlanmanın artmasıyla milyonlarca kişi evinden yurdundan olurken, küresel güçler kendi emelleri doğrultusunda dünyayı şekillendirmeye devam ediyor.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre, dünyada 70 milyon kişi evinden olurken, bu oran ise dünyada 100 kişiden 1 kişiye denk geliyor. Geçen yıl dünyada silahlanmaya ayrılan para 1 trilyon 680 milyar dolar. En çok silah satan ülkeler Amerika ve Rusya. En çok silah alan ülkeler. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri. Son günlerde kraliyet ailesinde olayların yaşandığı ülke Suudi Arabistan olması ayrı bir boyut. Amerika Başkanı Trump Suudi Ziyaretinde Suudi Arabistan’la büyük çapta silah satış anlaşması yaptığı açıklanmıştı. Amerika seçim öncesi Başkan Donald Trump’ın en büyük destekçisi ülkesindeki silah tüccarları.

Milyonların ölmesi için, milyarların kazanması için Müslümanların ölmesi mi gerekiyor? Bunların adaleti maalesef bu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya 5’ten büyük’ ifadesi bu zulmün açık ilhanıdır. Geçen hafta Amerika’da yaşanan ilginç bir olay. Amerika’nın Kentucky eyaletinde pizza dağıtıcısı oğlu Selahaddin Jitmout’u öldüren zenci katili, Müslüman bir babanın, mahkeme salonunda affetmesi haberi televizyonlarda en çok seyredilen haber oldu.

Televizyon haberlerine göre oğlu öldürülen baba Abdü’l-Munım, mahkemede katili affederken çok önemli ve anlamlı sözler söyledi. “SENİ DEĞİL, SENİ YÖNLENDİREN VE BÖYLE KORKUNÇ BİR SUÇ İŞLEMENE SEBEP OLAN ŞEYTANI SUÇLUYORUM, SANA KIZGIN DEĞİLİM, SENİ AFEDİYORUM. ALLAH’A İNAN VE KENDİNİ ONUN ADALETİNE BIRAK” deyince katil zenci, yerinden kalkarak, babanın boynuna sarılıyor ve birlikte ağlıyorlar. Böyle bir duyguyu ve inancı yaşayan Müslüman coğrafya silah tüccarlarının silahlarını en çok sattığı, kan üzerinden para kazananlar bilsin ki MİLYARLARI KAZANANLAR MİLYONLARI ÖLDÜRENLER, ZULÜM İLE ABAD OLANIN SONU BERBAT OLUR.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap